返回列表 發帖
我去了禁多次都唔知有禁多美食潻,
下次叫Macau friend帶我試試先,
謝謝分享.
對鹼魚有無興趣呀,路環有間幾好架.

謝謝分享.

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-28 12:17 發表
我去了禁多次都唔知有禁多美食潻,
下次叫Macau friend帶我試試先,
謝謝分享.
對鹼魚有無興趣呀,路環有間幾好架.

咸魚我食架,但我唔識分呀
我都見路環有好多一條條咸魚掛係度,但無去問價

原帖由 煙花 於 2009-7-28 13:59 發表

咸魚我食架,但我唔識分呀
我都見路環有好多一條條咸魚掛係度,但無去問價

路環舊碼頭常記,食了很多年喇,
我覺得d生晒半梅香咸魚最正最香.

已經係lunch 之後先睇都仲可以feel 到肚餓.......................
突然好想去一轉澳門

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

唔該曬煙花呀! 介紹得好詳細,  睇到都想去澳門食一轉

有人提議話post 埋遊玩地點或一兩天遊行程,大家都點睇

不如煙花你搵日搞個團帶我地去開餐啦

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-28 14:20 發表

路環舊碼頭常記,食了很多年喇,
我覺得d生晒半梅香咸魚最正最香.

Sorry!記錯左,係棠記才真,還油浸鰽白亦好呀!

原帖由 煙花 於 2009-7-28 17:40 發表
有人提議話post 埋遊玩地點或一兩天遊行程,大家都點睇

緊好啦, 可能暫時未用得著 ..
但如果去玩, 一定帶埋你 ..... .. ...... . 個 post 去啦 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

記得有次同 媽咪去買咗條咸魚,
跟住諗住入賭場行吓, 點知 .. 因為條喊魚 .. 唔比入呀 !!
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 yuki 於 2009-7-29 12:24 發表
記得有次同 媽咪去買咗條咸魚,
跟住諗住入賭場行吓, 點知 .. 因為條喊魚 .. 唔比入呀 !!

存倉羅,咸魚都澳門土產之一呀!

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 12:44 發表

存倉羅,咸魚都澳門土產之一呀!

就係連寄存都唔比呀,
我心諗 .. 唔通怕條喊魚破佢風水局 !!
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

澳門豬扒包咁出名~我都未試過~聽人講有好多間假野~真正果間開下午~只開好短時間~仲要排好長隊
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

個間d豬扒勁多鬆肉粉味,難食!!!!!
去路環街坊福利會旁間茶歺廳食豬扒包、辣魚包/麵仲正喇.

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 13:30 發表
個間d豬扒勁多鬆肉粉味,難食!!!!!
去路環街坊福利會旁間茶歺廳食豬扒包、辣魚包/麵仲正喇.

煙花兄:
有冇吃過氹仔個間露素葡歺呀?

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 14:16 發表

煙花兄:
有冇吃過氹仔個間露素葡歺呀?

未去過,但知係邊頭,因為去到澳門都唔係成日食葡國菜
去都係去公雞,坤記同番茄屋多

原帖由 風中飛鸚 於 2009-7-29 13:22 發表
澳門豬扒包咁出名~我都未試過~聽人講有好多間假野~真正果間開下午~只開好短時間~仲要排好長隊

其實我係唔知點解遊客咁鐘意去食豬扒包,澳門咁多野食

原帖由 煙花 於 2009-7-29 21:24 發表

未去過,但知係邊頭,因為去到澳門都唔係成日食葡國菜
去都係去公雞,坤記同番茄屋多

因有澳門friend所以很少去d禁heat的地方,
講番露素呀,由於在角位,價錢平很多,
一個套歺才4/500,4人吃己夠了,
味道與法蘭道相約,法蘭道香料重d,
要推介佢的厚薄餅,鬆香脆,正!!

原帖由 煙花 於 2009-7-29 21:26 發表

其實我係唔知點解遊客咁鐘意去食豬扒包,澳門咁多野食

食豬扒包,我覺得是外脆內軟的硬豬仔包的口感掛.
其實是香港無人造姐,
我林熱硬豬葡辣魚包一定受歡迎!
在澳門街我估食遊客心情,多過食野!