返回列表 發帖
原帖由 Jacky 於 2009-7-28 22:33 發表

唔得...露台係Jacky架,你屋企禁多間房都要來我露台瞓?唔通俾阿嫂趕左出街

遲早問題!理隻雀多過理我 你出街瞓啦

原帖由 Louis 於 2009-7-28 22:00 發表
唔用梯, 吊呢D粗既膠鍊當繩梯當玩具都得.

怕唔怕玩玩下有危險,變吊頸?

有埋花園就可以用水喉洗籠, 可以洗得好暢快
可以加個磨爪鞦韆响中間, 再加一兩條膠鍊, 一串大木頭, 旁邊可以加件轉轉玩具, 咁就perfect啦!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ONON

原帖由 Jacky 於 2009-7-28 22:17 發表

我都想有多個人仔阿...正在努力中

吓! 你正在努力中, 又買多隻新雀, 到時BB出世, 又話怕 or 敏感, 咁點呀! 停一停,想一想, 當日你都是因為而個問題...
我都是出於1個母親的關心, 我們都是愛小朋友, 同愛雀之人...我可能想多了, 祝你如願!

多隻雀, 如果friend可以住埋一齊, 之後唔理你,
friend唔到, 你要加一個籠分開養, 仲要擔心佢地因妒忌咬毛,
真係要想清楚先行動呀!

飛鸚就係典型例子啦.....

原帖由 YVONNE 於 2009-7-28 20:22 發表
主席肯燃燒佢嘅小宇宙, 完工速度果然唔同,
上次我個玻璃籠要耐好多先搞好,
擺明欺負我地D弱質女流

你都好過我,上次出埋電郵都唔記咗我個柯打!

原帖由 sonic 於 2009-7-28 23:24 發表

緊係啦, 飛鸚都唔識 check e-mail, 寄信俾佢好過啦.......

原帖由 sonic 於 2009-7-28 23:24 發表

下次你應該試下用飛鴿傳書,唔係,係"飛鸚傳書"先得!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

打電話或者响lee度公開追order會好d,
如果唔係我弟弟勁追call,
我响lee度公開追order,
佢邊有咁快趕起我個行街箱

原帖由 YVONNE 於 2009-7-28 23:31 發表

飛鸚忙完未呀! 快D幫YVONNE啦!

原帖由 YVONNE 於 2009-7-28 23:31 發表

我果個係細柯打,用唔起不碎膠,只能負擔到用亞加力,細眉細眼,點好意思追單!

呢個籠應該係隻藍黃BB的玩具呵.....  
我要服侍一個大白Turbo姐同一個藍黃金剛Popeye仔, 佢地係二惡鸚呀!

原帖由 Louis 於 2009-7-28 23:28 發表

緊係啦, 飛鸚都唔識 check e-mail, 寄信俾佢好過啦.......

唔係麻,e-mail都唔識check,嘜嘢年代呀?佢打中文咁快,check email 按個收件掣都唔識?!

原帖由 Hugo 於 2009-7-28 22:40 發表

遲早問題!理隻雀多過理我 你出街瞓啦

唔使怕,到時叫Jacky讓半邊位俾你點話阿

原帖由 drdoom 於 2009-7-28 22:47 發表

怕唔怕玩玩下有危險,變吊頸?

嘩...唔好嚇我阿

原帖由 sonic 於 2009-7-28 23:44 發表

我果個係細柯打,用唔起不碎膠,只能負擔到用亞加力,細眉細眼,點好意思追單!

好彩我沒有訂, 我個D重細單, 唔係2200都未有呀!  飛鸚你就好啦! 做得咁靓, 咁多人找你幫手, 樹樹有你就好

原帖由 OnOn 於 2009-7-28 22:59 發表
有埋花園就可以用水喉洗籠, 可以洗得好暢快
可以加個磨爪鞦韆响中間, 再加一兩條膠鍊, 一串大木頭, 旁邊可以加件轉轉玩具, 咁就perfect啦!

靜係有串大木頭,其它果D全部都要買,我想知磨爪鞦韆係唔係鞦韆加條磨爪棍阿? 轉轉玩具要來點玩架? 原來SET籠都有好多學問架 多謝ONON的建議阿!

原帖由 芒果 於 2009-7-28 23:04 發表

吓! 你正在努力中, 又買多隻新雀, 到時BB出世, 又話怕 or 敏感, 咁點呀! 停一停,想一想, 當日你都是因為而個問題...
我都是出於1個母親的關心, 我們都是愛小朋友, 同愛雀之人...我可 ...

你講得好正確,所以我地先會做個亞加力膠籠因為可以放響露台,唔會怕羽紛又怕嘈,但又可以防雨水同保暖.

原帖由 YVONNE 於 2009-7-28 23:15 發表
多隻雀, 如果friend可以住埋一齊, 之後唔理你,
friend唔到, 你要加一個籠分開養, 仲要擔心佢地因妒忌咬毛,
真係要想清楚先行動呀!

禁養唔同種的會晤會好D呢?或者帶埋佢去選個新朋友又有無用呢?