返回列表 發帖
原帖由 jennymok 於 29-7-2009 20:37 發表
我o個4隻入門時間係1年1隻(2004 : 太陽,2005 : 黃頸金剛,2006 : 藍頭,2007 : 細葵),一走理一齊打到七彩,完全無交流,點可以令佢o地friend D?

所以最好係大家都係BB時(セ都唔識), 一齊住, 自小習慣就唔會打到飛起.
ONON

原帖由 carolee 於 2009-7-29 15:24 發表
膠箱+放戶外, 日間會唔會好熱呢?

我都有D擔心,所以會加把風扇俾佢啊.

原帖由 tangpf0809 於 2009-7-29 17:15 發表
個籠造得好靚呀! 係你自己idea定係主席嘅設計呢?

養多隻雀要好小心處理,一係唔friend就會打到飛起﹔一係好friend就會唔理你...
最好帶埋jacky去睇下夾唔夾。

係我同主席一奇設計架. 明白啦

原帖由 OnOn 於 2009-7-29 21:33 發表

所以最好係大家都係BB時(セ都唔識), 一齊住, 自小習慣就唔會打到飛起.

但我想要的大白同紅金都要最快年底先有啊,照禁睇到時肯定凶多吉少啦

哇,好多支磨爪棍丫~個籠好正
jacky仔一定好開心幸福~應該可以加多d玩具
你個草缸好正丫~post上黎啦

原帖由 Jacky 於 2009-7-29 21:48 發表

我都有D擔心,所以會加把風扇俾佢啊.

唔洗擔心, 買部1匹分體式泠氣, 給金剛BB, 咁就VERY GOOD啦!

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-7-29 21:57 發表
哇,好多支磨爪棍丫~個籠好正
jacky仔一定好開心幸福~應該可以加多d玩具
你個草缸好正丫~post上黎啦

個籠好似已經好逼啦,再加D玩具,我驚空間會變得重細啊.
個草缸早幾日俾我老公剪到好似瘌痢頭禁,唔好啦,失禮丫嘛

jacky仔喱間咪係碧桂園(一個五星級的家)

間屋好大,一定怏高長大
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

原帖由 big1 於 2009-7-29 22:42 發表
jacky仔喱間咪係碧桂園(一個五星級的家)

唔好講笑啦,人地果D幾千呎花園再加個超級無敵大雀籠,D鸚鵡就住響鳥語花香中,重可以響個籠度自由飛翔,主人如果想探望佢D的話就要"走"入鸚鵡間屋去拜訪佢地,呢D就真係五星級的家啦,我呢D非常勉強,連隻鸚鵡自由拍翼都未得阿...伸下半邊翼就得

原帖由 Jacky 於 28-7-2009 23:58 發表

靜係有串大木頭,其它果D全部都要買,我想知磨爪鞦韆係唔係鞦韆加條磨爪棍阿? 轉轉玩具要來點玩架? 原來SET籠都有好多學問架 多謝ONON的建議阿!

比你睇睇個轉轉玩具要來點玩, 放响磨爪棍旁開少少位置, 都幾好玩嫁

其實條膠鍊可以垂直放中間, 直落籠底, 佢可以選擇爬鍊定爬梯

ONON

原帖由 OnOn 於 2009-7-29 23:07 發表

比你睇睇個轉轉玩具要來點玩, 都幾好玩嫁

其實條膠鍊可以垂直放中間, 直落籠底, 佢可以選擇爬鍊定爬梯

gfM4dYcXhqs

OnOn,真係好多謝你! 多謝你花左禁多時間影條片來解釋俾我知咩係轉轉玩具,同埋真係好用心留意我想知道的問題並且俾到D好好的建議我!
我可以話你知,Jacky最鍾意的就係籠內最便價值12蚊的膠鍊,而呢個完全多得你同Louis的提議,否則我一定唔會知道.
我重有條膠鍊可以用,不過要去買幾個鑰匙圈先可以用到. 到時就會照你的建議垂直放中間.
至於個轉轉玩具係邊度有得買呢,我今日去過魚街就間唔到.
感謝!

原帖由 Jacky 於 2009-7-29 22:51 發表

唔好講笑啦,人地果D幾千呎花園再加個超級無敵大雀籠,D鸚鵡就住響鳥語花香中,重可以響個籠度自由飛翔,主人如果想探望佢D的話就要"走"入鸚鵡間屋去拜訪佢地,呢D就真係五星級的家啦,我呢D非常勉強,連隻鸚鵡自由拍翼 ...

嘩! 你真係好客氣!

唔好咁客氣.

轉轉玩具係响淘宝網訂, 不過啱啱睇過, 已下架 (賣晒)

http://item.taobao.com/auction/i ... f747b194b48c9.jhtml
ONON

Jacky 好幸福呀!!!!!!!!!!!!!!!!! 記得洗乾淨d 木玩具先好比佢玩呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

請問條膠鍊係邊度有得賣? 等我都加返一兩條放係籠入面先~

原帖由 J-son 於 2009-7-30 01:18 發表
請問條膠鍊係邊度有得賣? 等我都加返一兩條放係籠入面先~

五金舖...

原帖由 芒果 於 2009-7-30 00:02 發表

嘩! 你真係好客氣!

唔係客氣,我講的係事實!

原帖由 OnOn 於 2009-7-30 00:08 發表
唔好咁客氣.

轉轉玩具係响淘宝網訂, 不過啱啱睇過, 已下架 (賣晒)

http://item.taobao.com/auction/i ... f747b194b48c9.jhtml

唔怕,所在地係上海,等我8月中順便去睇下揾唔揾到先.

原帖由 sesese 於 2009-7-30 00:40 發表
  Jacky 好幸福呀!!!!!!!!!!!!!!!!! 記得洗乾淨d 木玩具先好比佢玩呀

知道啦,我有洗過先架.