返回列表 發帖

Jacky的風鸚牌亞加力膠籠(新加籠內 Setting)

28 Jul 09
陽光下的風鸚牌真的很通透

未裝可拆式糧兜前

裝上糧兜後 (後邊果個剛剛睡醒,飲禁益力多)

可拆式糧兜

防逃脫網

新居入伙,八卦下先!

呢度好似有野食

Bingo

不鏽鋼食唔食得呢?

防侷暈天窗

29 Jul 09
今日行左成日終於完成左籠內的Setting,我分別取用了OnOn和Louis的意見,加了磨抓千秋,轉轉圈(唔知買得正確與否),塑膠鏈(不過揾唔到3分粗,只有2分的)再加上飛鸚牌樓梯一條,用我非常有限的養鸚鵡經驗初步叫做搞掂左,唔知佢用得爽唔爽呢.

間屋咁大養隻都得
超豪

都估到個籠係你架啦 真係好大丫
有露台真係好~有錢人丫

間屋好大好靚bo
除左樓梯之外仲會唔會加d野俾佢琴黎琴去ga~?

嘩, 飛鸚咁快就起貨, 靚到暈呀~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-7-28 18:57 發表
有露台真係好~有錢人丫

果個應該唔係露台咁簡單, 係花園~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

真係好大間新屋 !
哈哈哈,我都設計中!

原帖由 shairley 於 2009-7-28 18:53 發表
間屋咁大養隻都得
超豪

個主人住間咩屋隻雀咪住間咩屋囉

我未用呢飛鸚牌o既籠,但想問呀.......
佢跌左落籠底點返上去呀?

不過間屋好大呀,菲菲入埋去玩都仲得

豪門巨室配高價大籠!

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-7-28 18:57 發表
有露台真係好~有錢人丫

遲D可能會養多隻,所以整大D. 唔好禁講啦,我地係普通市民來架

原帖由 Mandy 於 2009-7-28 18:57 發表
間屋好大好靚bo
除左樓梯之外仲會唔會加d野俾佢琴黎琴去ga~?

會阿,所以聽日會去望下有D咩可以加上去阿

原帖由 sodagreensimon 於 2009-7-28 19:04 發表
嘩, 飛鸚咁快就起貨, 靚到暈呀~~~

未起晒架,佢重差條梯未搞掂阿

嘩 !!! 你的豪宅花園正呀,  可以養多幾隻鸚鵡, 狗仔, 貓仔....仲有人仔, 真係超豪....

原帖由 Jacky 於 2009-7-28 19:21 發表

遲D可能會養多隻,所以整大D. 唔好禁講啦,我地係普通市民來架

你係普通市民....我係草根階層 你JACKY住大屋.....我肥雀住籠屋

原帖由 sodagreensimon 於 2009-7-28 19:05 發表

果個應該唔係露台咁簡單, 係花園~~~

好眼力,係個唔係好大的花園仔.

原帖由 煙花 於 2009-7-28 19:11 發表

我未用呢飛鸚牌o既籠,但想問呀.......
佢跌左落籠底點返上去呀?

不過間屋好大呀,菲菲入埋去玩都仲得

講得對阿,所以會加條樓梯俾佢爬上去架.

係呢,你遲d諗住加咩成員?

原帖由 sonic 於 2009-7-28 19:12 發表
豪門巨室配高價大籠!

我的地間屋唔係咩豪門來,但個籠對我來講就係最貴的啦

原帖由 Jacky 於 2009-7-28 19:28 發表
我的地間屋唔係咩豪門來,但個籠對我來講就係最貴的啦

嘻嘻, 你間屋應該住得好舒服! 我要努力努力!
我都係主要挖苦飛鷹,同佢買個行街籠,一點都不便宜!
希望比番少少資料其他雀友,訂造雀籠,貴過出面買幾倍!要有心理準備,以免嚇親!