返回列表 發帖
人老心不老咪得囉......

原帖由 ccyorz 於 2009-8-7 13:09 發表
呢兩個字近幾年我成日講
好想逃避
By ccym

睇左文章後,如你有行動ge話,我就開心喇

我心比人更老
運動...又真係少...可以話無
By ccym

睇多d卡通片啦.......

原帖由 Louis 於 2009-8-7 13:21 發表
睇多d卡通片啦.......

已經成日睇
By ccym

要睇低能唔使用腦個d, 例如: IQ博士........

日日同四隻雀加一隻狗仔玩, 想變老都難....
反而覺得家陣d廿幾歲成日話老囉, 我鬧架...我同佢地講 "作死! 呀嬸我面前話你自己老!??"

原帖由 Louis 於 2009-8-7 13:27 發表
要睇低能唔使用腦個d, 例如: IQ博士........

所以我睇三色台 "黃老虎"

原帖由 Ada 於 2009-8-7 16:36 發表
日日同四隻雀加一隻狗仔玩, 想變老都難....
反而覺得家陣d廿幾歲成日話老囉, 我鬧架...我同佢地講 "作死! 呀嬸我面前話你自己老!??"

禁米好羅,我的post是想鼓勵一d身体已對精神作出提示(精神不好)的綱友去造運動,
因為從前的我像個冬瓜的,也可回復正常,
如果本身是身心己不錯的,又可鼓勵他們更fit,身腦敏捷轉數快.

我人未老,心老啦

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-8-7 21:37 發表
我人未老,心老啦

即係你的心肺供能不太好,氧給腦不夠滿足,
所以先會覺老.

我唔知點解呢排成日有時無啦啦無左五秒左右呼吸~姐係自己無啦啦停左呼吸
自己唔知

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-8-7 21:45 發表
我唔知點解呢排成日有時無啦啦無左五秒左右呼吸~姐係自己無啦啦停左呼吸
自己唔知

有無量過血壓、心跳,如有給我指數參考下.

我屋企得一部量血壓機,心跳唔知點計

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-8-7 21:52 發表

睇着秒針,望着一個靜止不會令你思考的地方,平心靜氣,量15秒的下數X4便是.

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-8-7 21:52 發表

通常血壓計都有心跳顯示架禾.

搵搵先,唔該哂Sugar

原帖由 SugarSugar 於 2009-8-7 12:25 發表

你好野!打打,玩我,已後唔回你post呀,
俾她睇倒唔知會唔要問翻飛鸚退個$50會費呀嗱!

sugar你最好諗d野收買我, 唔係我會去告狀

原帖由 carolee 於 2009-8-8 00:35 發表

sugar你最好諗d野收買我, 唔係我會去告狀

我已將這編對話給她看過了,你已是她的針啦!
我已後要提防你呀,因為無jetso去收買你.
E+要改稱為'疑似好朋友'了.

我闖禍了嗎 ..
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com