返回列表 發帖
原帖由 J-son 於 2009-8-10 00:19 發表
家家同妹妹未見過, 淨係見過小卡比~
睇眼圈估小卡比應該係中間果隻~

我都係:p

小卡比隻腳仔係特別乾淨既~ 只估妹妹同家家, 排位由左至右應該係~
1. 妹妹
2. 小卡比
3. 家家
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

好野~你都知道ONON特別乾淨~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

原帖由 天奴 於 2009-8-10 11:45 發表
荃灣好似無咩地方適合晒雀喎

有呀,荃灣西站嗰邊有個公園架,或者之前雀友講既城門谷公園
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

我唔認得,認雀認人都係好差,只係靠估
1. 妹妹
2. 小卡比
3. 家家
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

我都估由左至右 1.妹妹  2.小卡比  3.家家  
onon 如果多個一位估中,噤D禮物點分呀?千其唔用先到得嘅方法呀?如果唔係又比人話唔公平,最好請個太平伸士出嚟監察抽簽。

OK!  I have to stop here.
I will let all of you know the answer tonight when I back home.
ONON

原帖由 agnes283 於 2009-8-10 14:12 發表
onon 如果多個一位估中,噤D禮物點分呀?千其唔用先到得嘅方法呀?如果唔係又比人話唔公平,最好請個太平伸士出嚟監察抽簽。

只有養過凱克的主人才估得中!

原帖由 sonic 於 10-8-2009 19:12 發表
只有養過凱克的主人才估得中!

哈哈!  Really true….. 你已經比出答案

煮緊飯, 轉頭返來
ONON

原帖由 agnes283 於 10-8-2009 14:12 發表

, 今次好彩得一個人估中, 如果唔係就真係要揾太平伸士啦!
ONON

好啦!  答案係.(由左至右).....
1.家家  2.小卡比  3. 妹妹

得獎者係..............  BB 仔
欠你一件鸚鵡玩具...有拖無欠

大家都好勁, 大部份都估中 2.小卡比........

下次有機會等齊8隻...再估過
ONON

隻太陽真係好靚

真係好毒

真係...毒死人架
我有四隻鸚鵡
一隻叫[笨招]...[黑頭]
一隻[招積仔]...[珍達]
一隻[亞帆]...[雞尾]已在彩虹橋
一隻[亞達]...[雞尾]已在彩虹橋

原帖由 OnOn 於 2009-8-10 23:11 發表

大家都好勁, 大部份都估中 2.小卡比.... ...

我只是見過小卡比
知道佢有一對火紅的眼睛
至於家家&妹妹就暫時未見過
所以不知道他們的特徵
而我的[笨招]頭頂有一條白毛
而且心口仍是黃色
所以好容易知道
我有四隻鸚鵡
一隻叫[笨招]...[黑頭]
一隻[招積仔]...[珍達]
一隻[亞帆]...[雞尾]已在彩虹橋
一隻[亞達]...[雞尾]已在彩虹橋

原帖由 OnOn 於 2009-8-10 23:11 發表

大家都好勁, 大部份都估中 2.小卡比.... ...

一日清籠最少3次, 梗係特別乾淨d

d相影得好靚呀!雀雀同人都好開心喎!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

1唔係我點會話佢屋企乾淨過手術室
2shiriey唔參加我地港島區晒雀
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

sonic的家家很乖, 手仔很軟滑, 搽左潤手膏?