返回列表 發帖
咁你咪即係研究生
cash 發表於 2009-8-19 16:48

俾人研究o個個?
我要服侍一個大白Turbo姐同一個藍黃金剛Popeye仔, 佢地係二惡鸚呀!

係呀, 等我下次見到你果時, 好似星爺咁俾張我親手寫的咭片過你先~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

咁要約埋一齊去踢波喎~~

其實事件好簡單∼自己覺得唔好∼就唔好買咪得囉∼唯一解釋只係自己覺得非常好∼又做唔到∼先會咁∼
冇其他解釋方法∼
我15歲入行∼果時都唔知道會做鸚鵡樹主席架∼早知做木工啦∼
大家唔洗針嚼膠箱好與壞∼全世界有好多人識做∼唔係我獨家代理∼喜歡鋼籠就鋼籠∼各自開心就得啦∼
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

飛鸚主席:無言支持
我的藍頭亞馬遜囝囝-歡歡(2008卅11卅19)

某某人話用膠籠會少左互動,冇得溝通,因為唔可以隔住個籠同鸚鵡玩或者進行訓練,
唔通除左隔住個籠之外,主人就唔會放佢地出黎玩咩,隔住個籠黎就唔叫溝通同訓練啦,
我夜晚食完飯就會放佢地出黎由得佢地玩一至兩鐘,日日玩到立立亂,周地屎,
用咩籠養佢地,同佢地有冇互動既接觸,溝通和訓練,我覺得係冇關係,

某某人又話用膠籠會少左活動既空間,因為冇間枝比佢地走黎走去,
我個人又覺得只要籠度夠棍比佢地爬,夠玩具比佢地玩,又點會冇得活動呢

我個人雖然唔係用膠籠,但我覺得用咩籠養都冇所謂,其實咩先係對我地既寵物最好呢?
就係主人既愛,你唔愛佢既,你比咩佢都係假

某某人又話有個主人因為用左膠籠,所以令到隻鸚鵡差d中毒死左,
因為積聚的糞便所散發出來的氨氣有毒喎,哎,我睇完都真係笑爆咀,
咁louis屋企d鸚鵡都應該死左十世,(louis唔好介意,只係做個比喻)

1我唔係黎打交~我黎踢波架姐~
2開心鸚鵡樹~大家只求開心~各自各精彩~我們一班鸚鵡樹~他們一班喜歡鸚鵡人~各自追尋自己的喜好~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

1我唔係黎打交~我黎踢波架姐~
2開心鸚鵡樹~大家只求開心~各自各精彩~我們一班鸚鵡樹~他們一班喜歡鸚鵡人~各自追尋自己的喜好~
風中飛鸚 發表於 2009-8-19 17:28

我黎係同你嗌交架咋

某某人話用膠籠會少左互動,冇得溝通,因為唔可以隔住個籠同鸚鵡玩或者進行訓練,
唔通除左隔住個籠之外,主人就唔會放佢地出黎玩咩,隔住個籠黎就唔叫溝通同訓練啦,
我夜晚食完飯就會放佢地出黎由得佢地玩一至兩 ...
joankong 發表於 2009-8-19 17:27

救命呀~你好正經呀~我好唔慣呀~

救命呀~你好正經呀~我好唔慣呀~
CARMEN-LUI 發表於 2009-8-19 17:33

呢個先係真正既我,慢慢你就慣架啦

粉嶺陳法拉丫嗎~我嘔慣左啦~

粉嶺陳法拉丫嗎~我嘔慣左啦~
風中飛鸚 發表於 2009-8-19 17:45

陳法拉?!正呀!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

陳法拉?!正呀!
sodagreensimon 發表於 2009-8-19 18:34

你29號入去咪見到 粉嶺陳法拉真身囉~
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

有問題有問題:
1. 係咪將個屎隔拉出, 就變成上下兩層?
2. 度門响邊樹呀? 睇來睇去都唔見?
sesese 發表於 2009-8-19 16:23

答咗我先啦, 主席
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

其實事件好簡單∼自己覺得唔好∼就唔好買咪得囉∼唯一解釋只係自己覺得非常好∼又做唔到∼先會咁∼
冇其他解釋方法∼
我15歲入行∼果時都唔知道會做鸚鵡樹主席架∼早知做木工啦∼
大家唔洗針嚼膠箱好與壞∼ ...
風中飛鸚 發表於 2009-8-19 17:02

做木工好呀, 我第一個幫襯你DIY個棺材呀.
我要服侍一個大白Turbo姐同一個藍黃金剛Popeye仔, 佢地係二惡鸚呀!

我讀緊浸大研究院,我淨係知凡事都講証據同科學分析,自問唔係某人口中的小學生都不如的「蠢人」...

唔會因為一d死叮住人唔放的阿叔口噏噏就要信佢.....
我都將會用亞加力膠籠....

奉勸一句:「君 ...
sodagreensimon 發表於 19-8-2009 04:36 PM

最欣賞呢句:大家楚河漢界, 河水不犯井水, 各做各的就好了~~
我地都無評論過佢地的討論區啦,  無聊. 有機會我又copyD 佢被人駡的野你地睇好過引及笑嚗.
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

做木工好呀, 我第一個幫襯你DIY個棺材呀.
天奴 發表於 2009-8-19 19:00

佢唔做木棺材
只做不碎膠骨灰箱

原來無端端變左蠢人喎!
睇黎都要同阿媽傾下, 減d家用, 留番d$$再進修,
兩個Degree真係唔夠用, 會俾人話蠢,  
下次讀Master定讀另一個Degree好呢?
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!