返回列表 發帖
大家聽我講一句~這情形每隔一段日子會出現一次~在鸚鵡網的人已經習慣~
只是今次目標是我~(好多次有我份~都幾威架~)下次又不知道是那人~事件一過去~就會有新目標~大家快快給事件過去~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

希望佢睇吾到 louis  的解釋, 一路一路直入肛門
金莎朱古力 發表於 2009-8-19 22:38

中氨氣毒仲好笑, 真係自暴其短, 作大都作中暑啦....
1. 首先呢, 鳥類既泌尿及排泄系統與哺乳類動物唔同; 當食物及水份被胃部消化後, 及經腸臟吸收營養之後, 剩下既廢物包括糞便,尿液,及尿酸鹽化合物(白色個d).
...
Louis 發表於 2009-8-19 22:07

咁係唔係你家有雀死既機會大過用膠籠好多好多倍呀~

咁係唔係你家有雀死既機會大過用膠籠好多好多倍呀~
CARMEN-LUI 發表於 2009-8-19 22:43

人死既機會大d....

邊個改我句聯, 我是有智慧的詩文人
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

邊個改我句聯, 我是有智慧的詩文人
金莎朱古力 發表於 2009-8-19 22:48

我係有少少$嘅屎文人

我地冇爭論呀,我地只不過係自己台,同自己友,討論膠籠好唔好用咋

某某人話用膠籠會少左互動,冇得溝通,因為唔可以隔住個籠同鸚鵡玩或者進行訓練,
唔通除左隔住個籠之外,主人就唔會放佢地出黎玩咩,隔住個籠黎就唔叫溝通同訓練啦,
我夜晚食完飯就會放佢地出黎由得佢地玩一至兩 ...
joankong 發表於 2009-8-19 17:27

我驚Louis嬲, 所以唔敢講, 其實一睇度, 我就有同感,
Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度 Louis睇唔度

我同d雀係已經死左十世, 你地見到既都係..........

louis都係d貓有味姐~d鸚鵡都唔係好離譜丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

八寸厚嘅xx,
你話死唔死

係12"

我唔識英文~有無人幫我~我唔明65樓講咩~
CARMEN-LUI 發表於 2009-8-19 22:24

我唔識中文~有無人幫我~我只明65樓講咩, 哈哈
( 用唔到洋蔥頭)
我要服侍一個大白Turbo姐同一個藍黃金剛Popeye仔, 佢地係二惡鸚呀!

我同d雀係已經死左十世, 你地見到既都係..........
Louis 發表於 2009-8-19 23:01

十世都遇得返,我地樹樹既人真係有綠呀

激發無窮抵抗力, 令身體更健康, 比曱甴更頑強, 好過食卡士蘭........

佢話呢: 唔知道個籠內既空氣流唔流通, 不過就覺得個籠好難裝木企棍, 長期使用塑膠企棍對隻腳唔好, 用石屎棍太硬都對隻腳唔好, 籠入面應該裝木企棍.
Louis 發表於 2009-8-19 22:34

可唔可以用法文返翼一次.
我要服侍一個大白Turbo姐同一個藍黃金剛Popeye仔, 佢地係二惡鸚呀!

十世都遇得返,我地樹樹既人真係有綠呀
joankong 發表於 2009-8-19 23:15

就黎七月十四, 燒d野黎都好噃........

就黎七月十四, 燒d野黎都好噃........
Louis 發表於 2009-8-19 23:26

燒隻紫藍比你好唔好

我唔識中文~有無人幫我~我只明65樓講咩, 哈哈
( 用唔到洋蔥頭)
天奴 發表於 2009-8-19 23:13

你係唔係想醉生夢死呀~

我當初睇完佢個中氨毒的CASE果陣, 都有同一個問題, 就係個主人幾耐換一次個雀籠的報紙????

就算你有幾千萬, 整個金至尊當年的金廁所, 但你十分賤格, 次次痀完屎都唔沖水, 隔得無耐, 你行入去一樣會俾阿摩尼亞焗暈.....

口噏噏, 冇相冇證據又冇證人, 就話膠籠唔好, 以偏概全, 唉.....
真係最起碼都POST張相出黎睇, 個膠籠的設計係點, 疏氣孔是否足夠, 係邊度造等等數據, 先可以確定係咪所有亞加力膠籠有問題..... 如果咁易判定一件產品的好與壞, 我相信全世界八成的化驗所都要執笠LU~~
又有D人話用膠籠係虐畜, 仲話唔信你走入去試下喎...哈哈, 笑大人個口, 聽佢咁講, 佢應該可以入個鋼籠住返一頭半個月都冇問題.........如果佢肯住, 我日日去幫佢換糧換水.....

我有朋友做實驗室, 係幫香港環保處做環境評估、環境測試(例如驗城門河的水質, 城門河魚肉重金屬含量)等等相關的工作, 我可以出錢叫佢做實驗, 研究幾多份量的鸚鵡雀屎, 釋出的氨氣(如果真係好神奇咁有的話), 先可以令隻鸚鵡中氨毒死....咁大家就唔駛拗喇!!!!

又再唔該個阿叔, 睇清楚「公眾衞生(動物及禽鳥)(展覽)規例」個展覽兩個字係咩意思先喇...

欲加之罪, 何患無辭, 網上世界唔負責任的言論, 真係多如天上的繁星.......... 某人講一句話唔好, 又有一堆人附和, 唔怪得香港仲有咁多寶藥黨......
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~