返回列表 發帖
某某人話用膠籠會少左互動,冇得溝通,因為唔可以隔住個籠同鸚鵡玩或者進行訓練,
唔通除左隔住個籠之外,主人就唔會放佢地出黎玩咩,隔住個籠黎就唔叫溝通同訓練啦,
我夜晚食完飯就會放佢地出黎由得佢地玩一至兩鐘,日日玩到立立亂,周地屎,
用咩籠養佢地,同佢地有冇互動既接觸,溝通和訓練,我覺得係冇關係,

某某人又話用膠籠會少左活動既空間,因為冇間枝比佢地走黎走去,
我個人又覺得只要籠度夠棍比佢地爬,夠玩具比佢地玩,又點會冇得活動呢

我個人雖然唔係用膠籠,但我覺得用咩籠養都冇所謂,其實咩先係對我地既寵物最好呢?
就係主人既愛,你唔愛佢既,你比咩佢都係假

某某人又話有個主人因為用左膠籠,所以令到隻鸚鵡差d中毒死左,
因為積聚的糞便所散發出來的氨氣有毒喎,哎,我睇完都真係笑爆咀,
咁louis屋企d鸚鵡都應該死左十世,(louis唔好介意,只係做個比喻)

1我唔係黎打交~我黎踢波架姐~
2開心鸚鵡樹~大家只求開心~各自各精彩~我們一班鸚鵡樹~他們一班喜歡鸚鵡人~各自追尋自己的喜好~
風中飛鸚 發表於 2009-8-19 17:28

我黎係同你嗌交架咋

救命呀~你好正經呀~我好唔慣呀~
CARMEN-LUI 發表於 2009-8-19 17:33

呢個先係真正既我,慢慢你就慣架啦

粉嶺陳法拉丫嗎~我嘔慣左啦~
風中飛鸚 發表於 2009-8-19 17:45

所以我咪話睇完之後笑爆咀囉
與其賴個膠籠,不如問下個主人幾耐清潔個籠仲好啦

我地冇爭論呀,我地只不過係自己台,同自己友,討論膠籠好唔好用咋

我同d雀係已經死左十世, 你地見到既都係..........
Louis 發表於 2009-8-19 23:01

十世都遇得返,我地樹樹既人真係有綠呀

就黎七月十四, 燒d野黎都好噃........
Louis 發表於 2009-8-19 23:26

燒隻紫藍比你好唔好

E, 呢個咪係瑞士山區肺.......
sodagreensimon 發表於 2009-8-20 00:26

即係咩黎架

104# joankong

請睇鄭中基的【龍咁威】~~
sodagreensimon 發表於 2009-8-20 00:33

吓∼∼
我有睇架,不過老人痴呆唔係好記得戲情