返回列表 發帖
想做膠籠~最主要有原因~是嘈吵聲音?羽粉?家居清潔問題令你頭痛~如果幾樣都唔係~只想做個飼養箱~
就唔她做膠籠~因為去邊度做~都貴過普通籠~如果冇野困擾你~買個普通籠就算~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我都用禁所以都有發言權, 同Yvonne講的一樣,尺寸大最需要注意是否可以清潔晒所有地方,籠門儘量開到最大,籠底要加去水孔,否則就算你可以用水喉成個籠洗晒,但係籠底就會變左水塘. 祝可以做到個人雀都滿意的籠!

如果好似你咁~可以推到用水喉地方洗~個底可以開個水制~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

主席,咁呢個有冇去水孔架??
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

如果好似你咁~可以推到用水喉地方洗~個底可以開個水制~
風中飛鸚 發表於 2009-8-24 11:32

咩叫個底開個水制阿?

在底部開個好像水喉物件, 可開關去水
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

主席,咁呢個有冇去水孔架??
sodagreensimon 發表於 2009-8-24 11:51

你個籠咁細~洗鬼去水~

大M 發表於 2009-8-24 12:37

大m雖然冇幫襯我做亞加力膠籠~但自己在國內做~所以都有發言權~

大M 發表於 2009-8-24 12:37

都係唔係好明,咩來架? 去水位就明,但個籠係非固定可以加個點樣的好像水喉物件呢?

87# 風中飛鸚

嘻嘻,又係喎~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

做個開關制在底盤~水滿可以開制放水~不過都係放落地~

我用過三種唔同size~所以有發言權~
small size可以擺入浴缸洗,
medium size可以搬落街洗,
large size用噴壺, 海綿, 毛巾洗,
不過如果做large size, 建議先度自己手臂長度,
我個籠太, 隻手太短, 伸盡隻手都有d位 ...
YVONNE 發表於 24/8/2009 00:50

叫街坊幫你洗, 佢隻手長d
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

1./ 清洗覺得無問題上(因個底去水無問題).
2./ 羽粉及食糧少左好多(籠外).
3./ 叫聲細左.(聽起來真係細左)
4./ 打交都真係有得閃.
5./ 小朋友都開心左!!

1./ 清洗覺得無問題上(因個底去水無問題).
2./ 羽粉及食糧少左好多(籠外).
3./ 叫聲細左.(聽起來真係細左)
4./ 打交都真係有得閃.
5./ 小朋友都開心左!!
Hugo 發表於 2009-8-25 11:21

1你有用緊~所以有發言權~
2要提一提大家~如果聽人講番黎就唔好亂讚或彈~要親身感受先好講~

好正,儲錢中
由不虞之道,攻其所不戒
msn:ex_plus@sinaman.com
一隻雞尾=戎仔

向房放一個...成個房都靚左...@@

一入房見到一個鐵籠或者不鏽鋼籠...

一入房見到一個膠籠...

感覺完完全全唔一樣...膠籠正好多...!!

飛鸚大師,小弟請教請教
板同板係之間係唔係用混合膠連埋?
哥羅芳做唔做到相同效果?
如果電鑽鑽通風孔,洗唔洗打磨?

哥羅芳嚮邊到買??
唔該
由不虞之道,攻其所不戒
msn:ex_plus@sinaman.com
一隻雞尾=戎仔

飛鸚大師,小弟請教請教
板同板係之間係唔係用混合膠連埋?
哥羅芳做唔做到相同效果?
如果電鑽鑽通風孔,洗唔洗打磨?
wakashi 發表於 2010-5-22 21:07

要拋光先唔會界手...

神級...神級...神級...