返回列表 發帖
努力呀~

如要幫手貼街招我都ok呀~~ 我都係沙田友黎ga~~~
Mandy 發表於 2009-8-20 02:33

Mandy 唔該晒妳呀,妳住近沙田大圍或美林村嗎?
因我雀雀都開始老喇,應該不會飛得太遠的,
麻煩妳替我問問妳樓下管理員或隔離鄰舍,睇下有冇發現好嗎?
辛苦妳呀,

係呀....真係好擔心架.
芳姨 :妳試吓星期五黃昏(即係啲工作人員放工後)再貼吓街招,
搏吓可以由星期五晚至到星期一先至有人搣,咁,,,都有兩日時間丫.
王斯拉 發表於 2009-8-20 20:10

王斯拉,好多謝妳提醒我呀,我會继續努力尋雀,
現在剩餘一隻好可憐啊,悶悶不樂,返到屋企周圍要搵雀雀,又唔多叫,
我買了一隻鏡給牠照,牠以為是雀雀,不停地咬鏡,好傪啊,
心痛死我了.

芳姨,唔好放棄,一定搵得返架∼

Mandy 唔該晒妳呀,妳住近沙田大圍或美林村嗎?
因我雀雀都開始老喇,應該不會飛得太遠的,
麻煩妳替我問問妳樓下管理員或隔離鄰舍,睇下有冇發現好嗎?
辛苦妳呀,
芳姨 發表於 2009-8-20 23:34

我住第一城ga~~

Mandy 雀雀應該唔會飛得咁遠啊,不過都好多謝妳啊.

Mandy 雀雀應該唔會飛得咁遠啊,不過都好多謝妳啊.
芳姨 發表於 2009-8-21 00:11

唔洗客氣~ 有需要幫忙既即管開聲啦~~
你隻lb咁可愛我好鐘意佢, 所以我都好想搵番佢阿

我沿途都唔見有街招,可能畀撕去,我可以幫妳喺美槐樓入信箱,又可能連美楓樓都可以ok
妳最好帶埋另一隻去搵,機會會大好多,我前年走失兩隻雞尾都係帶埋另一隻去搵,靠佢嘅叫聲令失雀知道我搵緊佢

唔該晒你呀,但我是住大埔的啊,今天都試過帶另外一隻落去附近搵啦,
現在另一隻已帶回家了,等我再印啲傳單明天再貼.
到時可能要麻煩你了,thank you.

唔麻煩,到時打電話畀我

email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

email:perfect90220909@yahoo.com.hk

"芳姨"嘅雀雀至今仲未搵到,另一隻依家放在我處,明日再搵

亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

"芳姨"嘅雀雀至今仲未搵到,另一隻依家放在我處,明日再搵
妹仔之家 發表於 2009-8-21 23:09

萬二分感激今天幚忙陪同一齊去尋雀,
辛苦之餘,仲要好似傻婆搵仔咁逐家拍門,
感激不盡,明天继續再搵,希望搵到.

努力祝早日搵番

"芳姨" 嘅雀仔
http://www.youtube.com/watch?v=7epOA9OeLno
妹仔之家 發表於 2009-8-22 01:36

自從雀雀飛走咗,幾日都未見過佢咁開心,日日悶悶不樂,睇見都傷心,
現在在妹仔之家有其他雀雀陪佢,等佢開心下,
麻煩妳照顧住雀雀,唔該晒.

芳姨, 希望你能與愛雀早日團聚啦~ 走雀心情我都好明白, 唔好咁傷心呀, 其他雀雀都等緊你照顧架!
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝