返回列表 發帖
100# 芳姨

我們在美楊樓全座搵嘅

昨日收到個電話,冇來電顯示,聽聲音應該是一班頑童,話隻雀在美林邨後面條小河度執到,問有多少報酬,
他說要500元,經討價還價之後,我說200元,
但這班頑童一時又話飛咗,一時又話攞咗去荃灣,比佢地玩咗一輪,
我覺得都未必是真係執咗隻雀,之後佢地不停打電話來玩,我就不接聽,
唉!如果雀雀真係落在啲頑童手上就凶多吉少啊,
希望雀雀吉雀天相啊.

昨日收到個電話,冇來電顯示,聽聲音應該是一班頑童,話隻雀在美林邨後面條小河度執到,問有多少報酬,
他說要500元,經討價還價之後,我說200元,
但這班頑童一時又話飛咗,一時又話攞咗去荃灣,比 ...
芳姨 發表於 2009-8-30 12:02

我覺得暫時哄佢地出左黎見隻雀仔先在算
在電話講什麼都得 出到來 壓到佢100都可以
這些人 很多都貪錢心理 。

我都覺得約咗出來,睇吓是否你隻愛雀先,之後再同佢傾報酬。sorry呀 !芳姨我幫唔到你搵返LB,其實我唔係尊登入沙田呀,只不過暑假我D仔女去咗我表哥home,我去探D仔女,順便幫你揾揾,我無企逃o家,不要亂諗野。希望LB早日回家or平安無事啦!

我都覺得約咗出來,睇吓是否你隻愛雀先,之後再同佢傾報酬。sorry呀 !芳姨我幫唔到你搵返LB,其實我唔係尊登入沙田呀,只不過暑假我D仔女去咗我表哥home,我去探D仔女,順便幫你& ...
manman 發表於 2009-8-30 12:36

因我覺得個班頑童是玩多,佢留比我的電話聯絡是假的,所以我冇再理佢,
manman 你唔駛sorry呀,其實我要多謝你才真,辛苦你替我搵雀,
點會諗你有企圖呢.唔該晒你們啊.

email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

up

雀雀飛走咗已十幾日了,搵番的機會真是微乎其微,又可能已經被班頑童玩死咗,
在這十幾天來一直不斷自責,是我所托一個不懂養雀的人,令到雀雀飛走在外面流離失所,風吹雨打,担驚受怕,
雀雀已經老了,我不能養到佢終老,是我對不起雀雀.

雀雀飛走咗已十幾日了,搵番的機會真是微乎其微,又可能已經被班頑童玩死咗,
在這十幾天來一直不斷自責,是我所托一個不懂養雀的人,令到雀雀飛走在外面流離失所,風吹雨打,担驚受怕,
雀雀已 ...
芳姨 發表於 2009-9-3 12:20

唔好自責啦芳姨, 班頑童就咁聽都冇可能係佢地捉到雀雀~ 佢飛走左或者有個好好既人收養左佢呢~ 又或者出面有其他雀雀照顧佢~ 佢唔想你為左佢日日都唔開心ga

不要自責 大家都不想, 事情已發生只好要面對. 保重
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

Good Luck !!!!!!!!!

雀雀已 ...
芳姨 發表於 2009-9-3 12:20

不要自責,可能有第二个bobby1234或bobby5678收養左,会好好對雀雀呢. 不要亂諗野.早点睡
我的太陽叫傻B

up

好多謝各位雀友的祝福,雀雀飛走咗一個月終於有消息啦,不過亦是壞消息,(執咗雀雀嘅亞伯話唔會比番我,)
多謝妹仔之家貼街招時有個亞伯現身告之,
原來走雀個段時間早上,有個亞伯兩夫婦晨運完經過美桃樓樓下一個小公園地下執到我雀雀,但等咗好耐都唔見有人搵雀,於是帶咗返屋企,本身佢都有養一對愛情鳥,死了一隻現剩下一隻女,亞伯見我隻雀雀同佢隻女好夾又好開心,佢家人好鍚雀雀,唔想比番我,叫我放心,雀雀現在重多咗個老婆添,
佢唔肯講住邊座同留電話我,又唔想我見一下雀雀,佢驚我會攞番雀雀,
唉!都唔知係好消息定壞消息,我以後都見唔到我雀雀,但都好,知道雀雀現在好好,算啦.
尋雀的路要結束了,好多謝妹仔之家的幚忙.

最後大家睇晒就會轉到"舊日尋雀紀錄區"留作紀錄~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

芳姨你真係好人啦。
我個仔Perry

雖然都係要同雀雀分開, 但知道佢平安, 都係一件好事,
芳姨唔好太傷心喇! 起碼而家唔洗擔心佢餓親或者凍親
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

有消息已很難得, 知道佢開心也是好事.
芳姨, 只好祝福佢.
ONON

知道雀雀有著落都好啦,不過屋企剩下個隻就好孤單,每日對住塊鏡反芻,悶悶不樂,考慮搵番隻陪佢.

芳姨雖然我係暑假都有幫你揾雀,但真係搵唔到,真係唔好意思,現在知道雀雀平安,都安落晒。