返回列表 發帖
18# sodagreensimon

放心, 冇咁敏感,
我一向唔八, 話左唔睇,
就算肥佬前兩日話隔離鬧我,
我都冇去睇,
唔睇唔會嬲嘛!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

我第時都想主席幫我整 ..wakaka ....
但我想問下, 個籠身內裡要點清潔 ? 可以拆散的嗎 ?
hoysiu 發表於 2009-8-25 23:20

成個籠唔可以拆散, 但係個屎盤同做隔屎網都可以拆出黎洗...

而度門大到我半個人可以塞入去, 用洗車用的海棉加少少稀釋的清潔劑清潔就得喇~~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

突然想係度借個位講兩句無聊野.......(街坊家姐, 我知道你係講笑, 唔係話你)

以前係馬會返工, 一TEAM八個人輪班制, 由最資深果個負責編更表, 大家都各有要求, 有人唔想返星期日, 有人唔想返星期三夜馬, 有D人又唔 ...
sodagreensimon 發表於 2009-8-25 23:35

說得很好, 好讚成啊!

突然想係度借個位講兩句無聊野.......(街坊家姐, 我知道你係講笑, 唔係話你)

以前係馬會返工, 一TEAM八個人輪班制, 由最資深果個負責編更表, 大家都各有要求, 有人唔想返星期日, 有人唔想返星期三夜馬, 有D人又唔 ...
sodagreensimon 發表於 2009-8-25 23:35

你係o係投注站返工架 ? 邊間行呢 ?

我以前係沙田電話投注入面做ADMIN~~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

18# sodagreensimon

放心, 冇咁敏感,
我一向唔八, 話左唔睇,
就算肥佬前兩日話隔離鬧我,
我都冇去睇,
唔睇唔會嬲嘛!
YVONNE 發表於 2009-8-25 23:41

我有睇, 當係EQ訓練~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

27# sodagreensimon
我天生EQ低....
冇得訓練
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

你係EQ低, 我係冇EQ, 兩個唔同層次......
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

garu 仔大隻咗好多啦, 而家有間咁正新屋住, 好幸福呢
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

多謝各位讚賞~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

你地D新籠攪到我八月十五裂縫痕癢症想發作
而家想去借清潔之名折難為實

新屋好大好靚呀~恭喜喔~
garu好精靈~
Keroro - Black-headed Caique
Tamama n BB - Cockatiels

利是呀~新年又要俾~生日又要俾

等佢大隻d又買個先 真係冇咁阻位 下面又可以放下 一物幾用都得

養多隻成一對都夠住呀,
內有幾多個糧/水杯呀?

所見略同.........共勉之

1我其他寵物籠都有做~龍貓/倉鼠/彩鳳/不過專門做製品及招牌~鸚鵡籠只係順應民意客串下姐~
2如果塘邊鶴要眼紅~就好難幫到佢~我現在都有做教會弟兄姊妹及鸚鵡雀友的生意~點"顧"得咁多閒言閒語丫?做廣告係咁架啦~人面越多一定有幫助~我無理由識個做消防員~叫佢當我屋企火災時~努力d救火架~
識個賣咸脆花生都博佢俾多兩粒啦~
邊度眼紅得咁多丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909