返回列表 發帖
我地反而需要一個做旅遊巴既雀友~最好住旺角~(最好多一個住灣仔)
咁聚會就方便得多啦~大家應該想下互相幫助~唔係互相眼紅~
大家有緣在鸚鵡樹相識~互相幫助咪好囉~眼紅有乜好?~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

你睇下個籠頂紅色果張係咩黎~~~ 俾佢笑死~~
sodagreensimon 發表於 2009-8-25 23:20

伯母真係好搞笑,你屋企最多既一定係利是封

1我其他寵物籠都有做~龍貓/倉鼠/彩鳳/不過專門做製品及招牌~鸚鵡籠只係順應民意客串下姐~
2如果塘邊鶴要眼紅~就好難幫到佢~我現在都有做教會弟兄姊妹及鸚鵡雀友的生意~點"顧"得咁多閒言閒語丫?做廣告係咁架啦~人面越 ...
風中飛鸚 發表於 2009-8-26 10:54

在我心目中, 飛鸚跟一班委員已做得非常十分優秀和出色, 他們run這個鸚鵡會, 除了攪活動, 管理好繁重的會務, 盡心盡力去幫助會友解決大大小小的問題外, 更要去面對不同的是是非非, 平息會員們的紛爭, 真不是普通人可以應付!  
其他人的閒言閒語其實只是誤解, 就當是一種讚美和激勵吧, 不招人妒是傭材呢!

好一句不招人妒是傭材~諗深一層~如果冇人理~証明冇料到啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我幾年前先人知道原來寵物都有各自的網站~當我去到別人的網站時~都發現有種種問題~
而我現在幸運地也做了一個寵物網站主席~當然想其他新人到來~不會像我以往咁~
1有些新人有急事~好想即時收到回應~所以我直情將電話號碼留低~
2新人問題當然來來去去得幾個~我地就聽過幾百次~都要當作第一次辦~
3以我們所知道的~全部互相分享~得益既係自己~
4將自己所學到收藏起既專家~同一個無知新人完全沒有分別~

肯分享先可以做褔人群嘛!
好似Louis咁博學, 都冇藏私, 又冇大鼻, 仲好謙添;
Onon又將大半本Parrot Tricks拍成短片,
方便各位想訓練鸚鵡又冇時間睇書嘅朋友,
佢地都係樹樹嘅典範.
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

飛鸚出品 必屬佳品

肯分享先可以做褔人群嘛!
好似Louis咁博學, 都冇藏私, 又冇大鼻, 仲好謙添;
Onon又將大半本Parrot Tricks拍成短片,
方便各位想訓練鸚鵡又冇時間睇書嘅朋友,
佢地都係樹樹嘅典範.
YVONNE 發表於 2009-8-26 11:46

樹樹成功最大原因是和平氣氛~例如:有些書需要八掛新聞~有些書需要資訊資料~
鸚鵡樹能做到一般新人的要求~和平氣氛下分享資訊~輕鬆得黎有紀律~

我地都會留意各雀店產品的動向, 無疑現在的雀籠已經加入了亞加力膠料的成份, 跟主席牌有所相同,可能是市場需求及轉變, 有些價錢好貴呀. 我地現在是用鐵籠, 有好有又不好,如果壞了先再考慮, 環保呀!
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

間豪宅真係好靚!雀雀住得舒適, 主人睇見都開心
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

嘩靚靚豪宅,恭喜恭喜.

46# YVONNE
其實重要多謝樹樹其他委員及板主,例如啤梨經常都要做聯絡嘅工作,onon負責揾活動場地,其他板主要負責監察綱上運作,好多謝各位無私嘅奉獻,更加多謝佢地嘅亞爸亞媽,如果唔係樹樹都唔會有今日,多謝多謝!

鸚鵡樹是一個群體~會員的素質是最重要~我們一起努力~

鸚鵡樹是一個群體~會員的素質是最重要~我們一起努力~
風中飛鸚 發表於 2009-8-26 16:12

答得好得體呀
我們努力繼續玩 玩 玩

當然係啦~主席有什麼了不起~會員同委員先係主要骨幹~

lee d 就係民為本,社稷次之,君為輕
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

27# sodagreensimon
我天生EQ低....
冇得訓練
YVONNE 發表於 2009-8-26 00:04

你地兩位都好過我啦, 我係負EQ呵.
我要服侍一個大白Turbo姐同一個藍黃金剛Popeye仔, 佢地係二惡鸚呀!

個籠好美觀, 個頂又可打開用來通風.
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

鸚鵡樹幾百會員~個個性格不同~要溶合一班人~一齊玩得開心~只可以盡量滿足到大部份~一定有小數感到不滿~沒有可能全都滿意~所以每次都要衡量點做最多人接受~一定要犧牲小部份人~
所以一直提昌要有多個鸚鵡網會共存~容納更多不同性格的人~
"共存"的意思是"共同存在"~不是高低爭鬥~你爭我奪~應該任由唔同性格的人自然溶合唔同鸚鵡會~

鸚鵡樹幾百會員~個個性格不同~要溶合一班人~一齊玩得開心~只可以盡量滿足到大部份~一定有小數感到不滿~沒有可能全都滿意~所以每次都要衡量點做最多人接受~一定要犧牲小部份人~
所以一直提昌要有多個鸚鵡網會共存~容 ...
風中飛鸚 發表於 27/8/2009 11:25

同意!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/