返回列表 發帖

Garu 喬遷之喜(飛鸚牌大宅)

飛鸚牌鸚鵡籠~~
家人見到, 都大叫物有所值~~

Garu仔搬咗入去之後, 周圍探索咗一陣之後, 就好醒咁爬咗上去打千秋喇~

以後我都有發言權lu~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

D 什物佢會不會怕呢, 因為現在是透明.
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

弓起弓起~

嘩折衷本身個size都唔細, 個籠相對隻雀既比例可以咁大, 真係超大豪宅~
咁大空間比佢活動, 可以放到好多玩具比佢玩~

又大又靚

個豪宅好靚呀! 公喜曬!

GARU的新屋好正呀
我的藍頭亞馬遜囝囝-歡歡(2008卅11卅19)

D 什物佢會不會怕呢, 因為現在是透明.
金莎朱古力 發表於 2009-8-25 22:39

間房一向都係佢獨霸, 成日放佢一個係間房度走黎走去,所以佢一d都冇驚, 係第一次入籠果陣四周圍爬, 有少少驚惶失措咁款, 但係好快就適應咗~

飛鸚:
家母要我向你道謝, 感謝盡心盡力製籠, 仲幫我哋諗好好多後著, 令到個籠以後有咁多發展空間~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

同志,飛鸚對你真好,
我訂第一個嗰陣, 佢好似唔想做生意,
見我地好有誠意, 佢先郁手,
話晒我地都俾羽粉同糧食困擾左好耐,
Garu仔未會玩糧佢已經幫你做籠,
你真好彩!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

恭喜! 恭喜! 雀雀一定會好開心啊...

佢都千叮囑萬叮囑叫我冇必要唔駛做膠籠, 好似唔想做生意咁, 係我衝去佢公司先幫我造,

但係咁, 先可以見到佢的為人, 唔係利字當頭~~ 總之佢所有設計, 我都覺得盡善盡美....
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

咪係law, 收埋d好野, 孤寒
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

唔好咁講佢喇, 我覺得佢係有苦衷架~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

新居入伙, 伯母今回有冇封利是比garu仔呀?

你睇下個籠頂紅色果張係咩黎~~~ 俾佢笑死~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我第時都想主席幫我整 ..wakaka ....
但我想問下, 個籠身內裡要點清潔 ? 可以拆散的嗎 ?

sodagreensimon 發表於 2009-8-25 23:20

哈哈~伯母好可愛啊!

突然想係度借個位講兩句無聊野.......(街坊家姐, 我知道你係講笑, 唔係話你)

以前係馬會返工, 一TEAM八個人輪班制, 由最資深果個負責編更表, 大家都各有要求, 有人唔想返星期日, 有人唔想返星期三夜馬, 有D人又唔想哽晨早六點早波的豬頭骨...結果我哋阿頭每個月都滿足到我哋的要求....做咗幾年, 我升咗上去做編更, 先知道原來做阿頭, 為咗公平, 為咗唔俾人講閒話, 將最討厭的更自己哽哂, 下面班友多謝都冇聲, 但有小小事就鬼喳咁嘈, 所以有時候, 做阿頭既, 真係好大壓力......

塘邊鶴真係好易做, 人哋既努力, 平日讚多句都冇, 有咩事上黎, 就指口督鼻咁鬧........

多D讚美, 少D批評, 世界會和平好多~~~

「嚴以律己, 寛以待人」雖然老土, 但千古不變, 共勉之~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

sodagreensimon 發表於 25-8-2009 23:20

恭喜Garu!
但有機會一定要識下伯母, 佢先最好嘢!  
ONON

726佢都有黎, 佢嬲住條帶有民族色彩的圍巾, 但俾主席話佢係尼泊爾人~~好好笑~~~~~~~

我哋兩母子的皮膚又真係黑咗D既~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~