返回列表 發帖

【波波嚷着媽媽買西瓜!】

近日天氣持續悶熱,西瓜是最解暑水果之一。
灰鸚「波波」很喜歡食西瓜,每天都嚷着媽媽買西瓜!
媽咪又點忍心唔買西瓜比「波波」!?
[youtube]RJMJZAH3zbo[/youtube]

好醒目啊

好醒目啊
Jacky 發表於 2009-9-2 23:14

多謝!

波波, 真叻仔, 識得叫媽咪買西瓜!
糖水就唔識!
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

波波, 真叻仔, 識得叫媽咪買西瓜!
糖水就唔識!
Empire 發表於 2009-9-2 23:49

可以慢慢教!大多數灰鸚都好多嘢講!
唯一唔同係我得閒得滯,幫佢拍video!

波波好叻呀!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

廣東話+國語bilingual~
真係
凱克Nico + 雞尾燒賣

波波好叻呀!
YVONNE 發表於 2009-9-3 00:27

叫街坊唔好剩係拋灰鸚,拍o的灰鸚BB唱歌!

廣東話+國語bilingual~
真係
J-son 發表於 2009-9-3 00:27

家人話佢o的普通話比我準!

好叻波波, 再教波波講, 媽媽買鑽石.
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

好叻波波, 再教波波講, 媽媽買鑽石.
金莎朱古力 發表於 2009-9-3 09:24

灰鸚好憨正,好純情,情願愛咬木頭,
鑕石黃金唔駛一秒,即「Fing」走!(我估)

波波好叻我果隻肥寶未食過西瓜, 下次比佢食教下佢先, 佢宜家講食花生, 食花生, 每日我都係比佢食2-3粒, 唔比佢多

波波叻叻
禁你教買佢講媽媽靚靚至得喇,
實氹死老婆姐

波波好叻叻
隻隻灰鸚都識講咁多野,係我隻小英豬唔識
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

波波好叻叻
隻隻灰鸚都識講咁多野,係我隻小英豬唔識
小英仔 發表於 3/9/2009 11:00

Oh,NO.....你懶教佢呀嗎....

波波好叻我果隻肥寶未食過西瓜, 下次比佢食教下佢先, 佢宜家講食花生, 食花生, 每日我都係比佢食2-3粒, 唔比佢多
sallyyau 發表於 2009-9-3 10:48

每日比佢食2-3粒花生咁多!我隻鐘意咬爛個嗀,花生肉就掉落籠底。
不過佢鐘意食"Hart"牌子『原焗杏仁』!叫佢返轉再返轉都得。

波波叻叻
禁你教買佢講媽媽靚靚至得喇,
實氹死老婆姐
SugarSugar 發表於 2009-9-3 10:57

早期制作,畫質差少少。
佢好識氹人!
[youtube]GydXzFsWLwY[/youtube]

早期制作,畫質差少少。
佢好識氹人!
GydXzFsWLwY
sonic 發表於 3/9/2009 11:14

都幾毒喎!!!!!!!
波波真醒呀

Oh,NO.....你懶教佢呀嗎....
SugarSugar 發表於 2009-9-3 11:05

咩懶呀,我成日同佢重覆講架,係佢唔肯講咋
有時我仲會諗佢係咪聾鬼左,講既都唔學
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

咩懶呀,我成日同佢重覆講架,係佢唔肯講咋
有時我仲會諗佢係咪聾鬼左,講既都唔學
小英仔 發表於 3/9/2009 11:33

威迫利誘