返回列表 發帖
GOOD NIGHT!
早睡早起, 怪不得身體健康啦!
我係想增肥(好懶做運動), 如果有時間, 就教教我丫!
THANKS!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

15# AI_DVD

我得165cm 但50kg. 你一定要食多D野呀. 試下食飽就瞓.

Yvonne 都係呀.

SugarSugar, 佢地兩個甘輕, 可唔可以食肥左先做運動呢?
仔仔Mutton (Grey Parrot)
妹妹Jingle (Black capped conure, got kidnapped)
孖寶 (Budgies) - lost

我想增磅, 但我唔食肥膩野, 肉類唔係特別鍾意, 只可以食純瘦肉,半肥瘦一入口即噁, 食雞肉又一定唔食皮(包括煎, 炸, 或任何方式淹製),煎炸野又麻麻地, 脂肪多嘅魚類都食唔到, 對奶類有輕微敏感, 咁嘅case ...
YVONNE 發表於 2009-9-3 21:59

食生果, Yogurt, 雪糕, 啫喱, 大菜糕, 涼粉, 糖水, ..... 呢d就係我夏天既正餐.......

食生果, Yogurt, 雪糕, 啫喱, 大菜糕, 涼粉, 糖水, ..... 呢d就係我夏天既正餐.......
Louis 發表於 2009-9-4 00:35

我食親零食都俾街坊鬧, 生果, Yogurt, 雪糕, 啫喱, 大菜糕, 涼粉, 糖水, 我樣樣都鍾意, 不過都係食唔肥
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

可能你生蟲......

可能你生蟲......
Louis 發表於 2009-9-4 00:54

唔係掛......

15# AI_DVD

我得165cm 但50kg. 你一定要食多D野呀. 試下食飽就瞓.

Yvonne 都係呀.

SugarSugar, 佢地兩個甘輕, 可唔可以食肥左先做運動呢?
miffy 發表於 4/9/2009 00:18

可以..........

22# miffy
但係我胃口好細,好快飽

我一齊答 AI DVD/Yvonne,
如果不是先天性對脂肪合成不隹的話,可試試以下方法,
1.        可能生蟲,去睇醫生,驗驗糞便,如有,杜了蟲會OK.
2.        試下煲D山渣酸梅湯飲下.
3.        歺後飲老陳醋/鎮江醋.
4.        用歺時50%碘粉質,50%蛋白質加脂肪
5.        小食就食多Dlouis講個D,總之就唔甜唔食.

如果第日變左豬小姐就……..關人過關
.
http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=5581&extra=

我一齊答 AI DVD/Yvonne,
如果不是先天性對脂肪合成不隹的話,可試試以下方法,
1.        可能生蟲,去睇醫生,驗驗糞便,如有,杜了蟲會OK.
2.        試下煲D山渣酸梅湯飲下.
3.        歺後飲老陳醋/鎮江醋. ...
SugarSugar 發表於 4/9/2009 14:59

給你們再分享兩個經驗
從前造運動員時試過27天的經驗,
1次是飲忌廉溝鮮奶
1次是飲1湯匙葡萄糖水,
結果都是每次重了7