返回列表 發帖

磨爪棍分享

一般石棍磨爪能力各異~主要是粗幼是否適合鸚鵡~如果能選擇一支粗幼適中的磨爪棍~功能就會事半功倍~而沙紙磨爪棍~一般市面細分有三種~第一種是國內做~價錢比較平~當然不會耐用~
另外兩款外形非常似~價錢差不多~但耐用程度相差很遠~至於點分~我要想辦法表達~比較耐用的一款~明顯堅固~沙紙位置明顯厚~我post相片大家分享~
我將耐用沙紙磨爪棍~裝上搖搖擺裝置~令強力磨爪棍的功能更強~一般鸚鵡3天指甲已經非常圓滑~
而磨爪棍因為上下搖擺~非常似大自然私樹枝~而正因會上下搖擺不定~鸚鵡必須用力握緊磨爪棍~
指甲就能更加貼實棍面~
歡迎國際0靚毛............24C
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

大家見到0靚毛轉身時~爪要緊握棍子~非常好用~
即係搖擺裝置配沙紙棍是成功的~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我證明0靚毛 24C D爪一D都唔利~
會長可以post 多D 0靚毛 24C 的寫真嗎

佢專登行出行入~令支棍彈上彈落~好似玩搖搖板咁~

thx~ 戈日唔記得左去睇....搵日落去睇下先

支棍要令鸚鵡可以爪緊~你用自己作比例~如果打交~你自己會搾支幾粗既棍>?當然握得舒適架啦~
搾得太粗反而握唔緊丫嗎?

呢款有無 lb 既 size 呢? 我發覺佢d 爪好長…

呢款有無 lb 既 size 呢? 我發覺佢d 爪好長…
siuping 發表於 2009-9-14 11:24

我所見最幼係e支~可能仲有都唔定~你要去問下~不過要買隻硬身d~有隻大陸做~好易爛

我所見最幼係e支~可能仲有都唔定~你要去問下~不過要買隻硬身d~有隻大陸做~好易爛
風中飛鸚 發表於 2009-9-14 11:37

唔該晒,可以簡單介紹邊間搵會有呢款?

我在灣仔鸚鵡店~
因為好明顯3隻牌子對比~現在有隻有金粉既~是比較好果隻牌子~可惜金粉會脫落~你可以買果隻牌子而冇金粉既~因為金粉閃爍~鸚鵡好奇一定咬~萬一吞左就麻煩~(就算標明鸚鵡食得都係咁話)所以我一定唔會買有金粉果隻~

我之前去灣仔鸚鵡店買爪棍都見到,
不過之前無人話好用,所以買左第二支~
等我得閒去睇下有無lb size既先,買返黎試下!

我在灣仔鸚鵡店~
因為好明顯3隻牌子對比~現在有隻有金粉既~是比較好果隻牌子~可惜金粉會脫落~你可以買果隻牌子而冇金粉既~因為金粉閃爍~鸚鵡好奇一定咬~萬一吞左就麻煩~(就算標明鸚鵡食得都係咁話)所以我一定唔會買 ...
風中飛鸚 發表於 2009-9-14 11:51

明白明白!! 唔該晒!

我之前去灣仔鸚鵡店買爪棍都見到,
不過之前無人話好用,所以買左第二支~
等我得閒去睇下有無lb size既先,買返黎試下!
kaka0304 發表於 2009-9-14 12:14

沙紙棍用既時候要留意鸚鵡腳掌~有時會磨得太勁~就要換出黎~間歇交替咁用效果最好~你明白嗎>?

沙紙棍用既時候要留意鸚鵡腳掌~有時會磨得太勁~就要換出黎~間歇交替咁用效果最好~你明白嗎>?
風中飛鸚 發表於 2009-9-14 12:15

明啦~ thanks~

quote]大家見到0靚毛轉身時~爪要緊握棍子~非常好用~
即係搖擺裝置配沙紙棍是成功的~
風中飛鸚 發表於 13-9-2009 01:18 PM [/quote]

主席: 請問有無多個,圖中果個接駁器呀.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)