返回列表 發帖
你好似好興奮咁bo
Mandy 發表於 2009-9-23 20:49

係咪因為就黎做阿公/阿爺呢~

因為之前生個兩隻蛋都唔理亦無孵, 但今次自己識去孵蛋, 我無俾巢箱, 淨係俾左個膠既狗狗食物兜, 佢就"僕"晌上面孵蛋.

因為之前生個兩隻蛋都唔理亦無孵, 但今次自己識去孵蛋, 我無俾巢箱, 淨係俾左個膠既狗狗食物兜, 佢就"僕"晌上面孵蛋.
Louis 發表於 2009-9-23 21:04

我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

恭喜晒兩位!
有新消息記得影相分享喎!
好期待!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

22# Louis

22# Louis

咁快~ 會唔會真係有金頭太陽B架~~你快D開post日日同我地update la~

可唔可以放一隻比我搵唔到bb

報告~ louis已經買埋巢箱~ 太陽媽媽仲對louis好惡~ 希望今次成功la~~
咁就會係全港/world首隻金頭太陽呀
大仔林亞B, 二女林忌廉~細仔林梳打~
飛天豬和咕嚕嚕在一起~

報告~ louis已經買埋巢箱~ 太陽媽媽仲對louis好惡~ 希望今次成功la~~
咁就會係全港/world首隻金頭太陽呀
lowbchu 發表於 2009-10-1 22:19

尋日夜晚返到屋企, 為免騷擾對雀, 未放個新巢箱入籠; 今朝拎個巢箱出黎洗, 嘩, 好多不同蟲仔, 蜘蛛仔(有三個品種), 蜘蛛卵囊, 依家洗完放於大太陽下暴曬緊, 一陣又要出雀街買殺虱水, 用黎噴個巢箱.

未有雀b先有蜘蛛b

起碼證明d木天然無添加, 可以放心俾雀用...

AI_DVD :你啲雞尾bb依家點呀?
Louis :你隻金頭太陽又點呀?
你係買邊牌子嘅殺虱水架?貴唔貴?

AI_DVD :你啲雞尾bb依家點呀?
Louis :你隻金頭太陽又點呀?
你係買邊牌子嘅殺虱水架?貴唔貴?
王斯拉 發表於 2009-10-7 20:21

太陽個巢箱入面有三隻蛋孵緊, 得唔得就唔知, 因為我未親眼見過兩隻怪獸交配.
殺虱水我用既牌子係Vetafarm, 晌鸚鵡店買, 獸醫都係用呢隻, 不過貴d, 要成 $126 一支.

Louis加油!
珍達加油!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

monkey加油~ 太陽加油~ louis加油~

monkey加油~ 太陽加油~ louis加油~
Mandy 發表於 2009-10-7 23:48

x 2
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

加油, 加油x2

32# 王斯拉
依家孵左四隻bb出黎

我想問其實可唔可以我自己下午和晚上去喂bb,朝早放返bb俾佢父母餵(因為我要返學,唔太得閒)

我想問其實可唔可以我自己下午和晚上去喂bb,朝早放返bb俾佢父母餵(因為我要返學,唔太得閒)
AI_DVD 發表於 2009-10-8 21:44

其實最好都係留番俾親鳥喂(如果佢哋識餵嘅話),
因為你餵過有可啲親鳥唔會再餵(唔理佢哋啲bb)!
咁你依家係咪自己餵?