返回列表 發帖
17# 大M

大M你唔好咁講啦,好開心識到你or大M嫂呀

10# sodagreensimon

sodagreensimon唔好意思呀,我大女咁話你,佢講嘢大直啦,完全唔經大腦,實在太無禮貌啦!激死我啦 ,所以琴晚罰佢抄100次(我以後不准亂講說話)抄完先有得訓!sorry!sorry!sorry!

謝謝分享

多謝分享! 我琴日係第一次參加聚會, 好開心呀, 識到好多雀友, 特別要多謝manman比呀Jack同我玩, 佢真係超乖呀!!! 抵鍚 仲有你兩個囡囡好健談, 好活潑呀!!

多謝分享! 我琴日係第一次參加聚會, 好開心呀, 識到好多雀友, 特別要多謝manman比呀Jack同我玩, 佢真係超乖呀!!! 抵鍚 仲有你兩個囡囡好健談, 好活潑呀!!
Snowbaby 發表於 2009-9-28 10:42

你係邊個丫?我見你唔到?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

25# 風中飛鸚
你梗係見過我啦, 你重問過我隻雞尾点解唔放出黎, 係無剪翼定無鎖, 我話驚佢飛咗落水池, 記唔記得呀?
不過你真係好紅, 好多人同你傾偈

10# sodagreensimon

sodagreensimon唔好意思呀,我大女咁話你,佢講嘢大直啦,完全唔經大腦,實在太無禮貌啦!激死我啦 ,所以琴晚罰佢抄100次(我以後不准亂講說話)抄完先有得訓!sorry!so ...
manman 發表於 2009-9-28 09:07

唔好罰佢呀~~~
佢講真話, 我自己都頂唔順自己冇帶眼鏡個樣, 連我阿媽都係咁講, 小朋友清心直說係一件難能可貴的事, 趁佢仲有童真果陣好好記低佢至係, 第時去到殘酷的社會果陣就唔可以講真話架喇, 佢都係話我帶眼鏡個樣好睇d咋, 唔好罰佢抄呀~~~~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

你兩個女真係精伶又可愛, 佢地同我女朋友做左好朋友喇, 你罰佢抄, 我下次眾會果陣都唔知點面對你兩個女....

你個大女講野好有條理,  好大部份都係完整句子,文句結構仲好好, 唔會好似其他小朋友咁講野得片段,

真係好叻女~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

罰抄900字對一個小朋友黎講真係太多喇, 我係學校不嬲都出名罰人抄得勁, 但都冇咁狠~~

原諒佢喇~~~ 佢都係有果句講果句o者
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

manman,我都覺你大女好乖,
起碼佢同我講野,
一開口都識叫句”姐姐”,
好耐無見過小朋友無阿媽響身邊都識叫人,
仲有佢講野有紋有路,叻女黎架…

小朋友童言無忌,
佢都無心既,
原諒佢啦!!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

28# sodagreensimon

我從來無打過我D小朋友,我只用罰抄及罰企來代替打嘅方式,儍啦!我D小朋友好大方嫁,就算係你本人鬧佢地,佢地一陣就唔記得,好快又會同你friend過,我係怕佢成曰講嘢太直太煩,會令人覺得反感

細路仔講錯野冇人會放係心上, 尤其係可愛活潑又靚既細路女~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

32# sodagreensimon

Thank You

嘩, TEDDY, 你好快手呀~~

多謝你幫我GAru 仔影相, 仲要影得咁靚添~~
sodagreensimon 發表於 2009-9-27 23:36

唔洗多謝..都係影相姐.
其實你睇真D張相..影Garu支鏡出左D問題..色散好嚴重同埋唔sharp...但已經無法補救
下次再有機會出黎..我用另一部大機再影過...

24# Snowbaby

多謝你讚個兩個女先,講個秘密你知,其實佢兩個好鬼煩嫁,由其大女,咩都問一餐,講嘢好鬼直,連哥哥都管嫁,8歲女啦都唔識收下口。我老公話佢係屋企嘅小管家,但個大仔又靜得制,太怕羞啦,兩個性格掉返轉就好好多。

D相影得好靚,好特別!
agnes283 發表於 2009-9-28 00:10

唔好笑我啦~~
我見一般見o既相都係四平八穩..無乜新意..影左都係post card 一張
所以味玩下D 古怪o野...
影到大家D宝貝咁醜怪, 唔好打我就真

係囉, 今日主席為慶祝森仔做班長, 請哂我哋食飯, 一坐低就大叫要老虎班, 你知佢唔食魚架喇, 都要叫老虎班... 你話佢幾好呢.....

仲有每人一隻四頭鮑, 芝士焗龍蝦, 黃油蟹, 臨尾仲有杏汁燉燕窩做糖水, yvonn ...
sodagreensimon 發表於 2009-9-28 00:13

吓! 乜後半場咁正o架?........ 最衰我要番公司喂飽我個老细...如果唔係一定繼續(雖然我食唔到o野....)

Oh .. Yeah ... 唔記得講句..
如果邊個雀主想要番D相o既原圖..可以pm我留e-mail ..(注明相片编號)

好奇八掛問下,如果一堆灰鸚放埋一齊,唔做任何識認又唔準叫佢,只可遠觀 (5 步遠) 的話,有幾多人可以好自信咁 100% 話唔會認錯自己隻寶貝?

哈哈,因為我覺得我隻大小姐同上面幾位靚仔靚女好似樣,齋睇相幾乎分唔清楚。

1第二個就唔知~我就一定認到自己的鸚鵡~
2小朋友好乖~"主席哥哥"佢都講得出~唔好罰佢寫"我以後老實做人"
3唔係紅丫~係因為我個人好喜歡講笑~大家出黎玩都係想開心丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909