返回列表 發帖
你唔好話令願佢死咗啦,睇到人好心酸架…
佢可能流浪幾日就比你搵返呢﹗而且個頭多人住,又有村屋等,可能佢比人捉咗暫時收養住,等緊你去接佢返屋企呢﹗
加油﹗唔好咁快放棄,你一放棄多多就無希望喇﹗所以你絕對唔可以放棄﹗
祝早日尋回﹗

唔好放棄呀!!!!!!
好多時都唔係即時找到ga .
有幾個 case 都隔左成個月才找回啦.

希望在人間

我係葵芳番工的, 會留意下, 放工可以幫手搵, call埋我呀
lowbchu 發表於 2009-10-16 09:30

有心有心~
你返工既地方都比較遠,唔麻煩你

11# 三角仙

我老公今日係果頭開工,我打比佢叫佢留意下
manman 發表於 2009-10-16 09:45

近排尼一邊比較多工程...麻煩哂

突然有好多人o係乎近返工,真係唔該!
唔一定要幫手搵先係最有意義,可能經過幫下眼...意留下就有得著

大家要努力加油

齊心 合力 呼喚 多多 回巢!!!!!!!!!!!

我去到邊都幫你幫下眼!!!!!

多多快D番黎啦!!!
20091129 - 太陽帝國 之 宏圖霸業  
http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=6834

你唔好話令願佢死咗啦,睇到人好心酸架…
佢可能流浪幾日就比你搵返呢﹗而且個頭多人住,又有村屋等,可能佢比人捉咗暫時收養住,等緊你去接佢返屋企呢﹗
加油﹗唔好咁快放棄,你一放棄多多就無希望喇 ...
cylailai 發表於 2009-10-16 11:16

諗起佢流浪樹頭我會梗加心酸...冇野食冇水飲好慘
種種都有可能,搵左幾次我已經放棄左一半....諗住疊埋心水上網等消息
大家叫我唔好放棄,我會再努力搵!!

唔好放棄呀!!!!!!
好多時都唔係即時找到ga .
有幾個 case 都隔左成個月才找回啦.

希望在人間
啤梨 發表於 2009-10-16 11:27

成個月先搵得返....應該比人收養左掛...
冇咩可能生存到一個月咁耐

大家要努力加油

齊心 合力 呼喚 多多 回巢!!!!!!!!!!!

我去到邊都幫你幫下眼!!!!!

多多快D番黎啦!!!
HelloWin 發表於 2009-10-16 11:50

你係唔係黎搞事......
如果你住柴灣我唔信你可以幫到我眼
(講笑形式~)

我住九龍架....
點知隻雀飛左去邊...

香港好鬼細...
灰鸚又大隻, 又無剪翼
如果真係要飛過海... 有咩咁出奇....

號召個個人都幫下眼啦~~~

http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=6834

有希望

就有

奇蹟

唔好放棄, 加油呀!
多多要堅強d, 唔好响出面玩咁耐, 快d返屋企!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

三角仙,唔好咁自責,祝早日搵返多多!

我地明六放1:00 , 如要再找尋, 問主席電話call 我地. 唔使客氣,我地灰鸚組
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

成個月先搵得返....應該比人收養左掛...
冇咩可能生存到一個月咁耐
三角仙 發表於 2009-10-16 11:56

俾好心人收養都好啦!

嗯嗯...多多快D飛返黎,唔好要大家擔心

自責一定有....最多唔好太自責,多謝~

今日金莎爸爸不用上班, 佢現在去左同珍果到,是否近汗寶酒樓附近嗎,
亞馬遜藍頭  金莎

佢睇左1 個鍾, 好多工程做緊,  我叫佢睇多一會
亞馬遜藍頭  金莎

我明天不用上班, 我可以幫手揾架, 問主席拿我電話
大仔林亞B, 二女林忌廉~細仔林梳打~
飛天豬和咕嚕嚕在一起~

今晚再睇情況決定,咁多人話幫手搵我都有D唔好意思...好大機會都係食白果

有人養梗係好啦~
總好過佢o係出面搵唔到食...最擔心就係搵唔到食同冇水飲