返回列表 發帖
今日金莎爸爸不用上班, 佢現在去左同珍果到,是否近汗寶酒樓附近嗎,
金莎朱古力 發表於 2009-10-16 13:24

咁快就黎幫手...真係感激
唔近酒樓果邊
就係同珍對既面空地停車場,上面果個樹林

今日同珍門口有車禍....唔知係唔係多多搞到佢地炒車

唔好太擔心, 亦唔好睇小鸚鵡求生嘅本能,
你冇同佢剪翼, 某程度上已經留左一項求生技能俾佢,
就算平時好少飛, 但一受驚併出嘅本能,
絕對不容小看, 最緊要係你唔好放棄,
先有機會早日團聚呀!加油!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

我已告知佢太約地方, 佢現在再去睇, 和宜合道好近消防局及城門水塘,
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

咁你今晚update我la...多個人揾好d架, 不過我冇經驗, 要call埋樹樹拯救隊
大仔林亞B, 二女林忌廉~細仔林梳打~
飛天豬和咕嚕嚕在一起~

唔好太擔心, 亦唔好睇小鸚鵡求生嘅本能,
你冇同佢剪翼, 某程度上已經留左一項求生技能俾佢,
就算平時好少飛, 但一受驚併出嘅本能,
絕對不容小看, 最緊要係你唔好放棄,
先有機會早日團聚呀!加油!
YVONNE 發表於 2009-10-16 13:39

如果佢真係周圍飛,咁佢能夠去到既範圍真係好大...更加無從入
不過我都會盡力搵,加油.

努力, 加油, 不要放棄

我已告知佢太約地方, 佢現在再去睇, 和宜合道好近消防局及城門水塘,
金莎朱古力 發表於 2009-10-16 13:41

係丫,好近!
如果佢冇飛得遠就係同珍對面座山既範圍
真係麻煩哂你先生...

金莎爸爸已到你講現場, 佢都嘩一聲好多樹,
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

加油

仲要冇得行入去既樹林....因為大部份都係村屋後既斜坡,係行唔到上去..
同埋而家又維修緊,要行近D都難...兩日我都係圍住外面叫下望下

飛鸚聽我地d 電話聽到嘔白泡, 耳仔起繭, 三角仙如果留電話響度得唔得呢? 今晚放工已經天黑我都驚難搵, 明天中午放工call埋你一齊搵!
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

呢度d雀友(e.g. 金莎爸爸)真係超級超級善心爆棚!!!!

好感動....

我在office都要出一分綿力~!!!!

邊個幫手成功捉番多多
我私人賞鸚鵡糧一大包 (唔岩洗就一齊出去買指定糧/玩具都ok)!!!!

小小心意~

加油加油!!!!!!

.
20091129 - 太陽帝國 之 宏圖霸業  
http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=6834

冇問題
突然有好多人黎幫手!

9638 4233

1011 見到多多出咗好多毛, 好開心, 剛剛看到走失多多........., 祝多多能早日尋回

多多飛得咁叻, 應該飛到好遠啦~ 我o係沙田呢邊幫你留意吓
你一日一夜冇訓過啦~ 去休息陣先啦

never give-up!
Grey can keep silent on tree top for several days because of fear.

唔好放棄, 我果隻以前走失過左成個月都搵得番, 有時真係會有奇蹟出現ga, 你記住多多而家好掛住你同好想番屋企呀.

1011 見到多多出咗好多毛, 好開心, 剛剛看到走失多多........., 祝多多能早日尋回
sallyyau 發表於 2009-10-16 14:36

估唔到係最後一次見到多多既聚會...

Mandy你點知我會冇訓過~
我梗係有訓啦,訓左半個鐘...

係,唔會放棄...
咁多人幫手搵,佢地都未放棄 我冇理由放棄既

唔掂...好肚餓,但係唔夠訓又冇胃口...眠一陣晏D再去搵下先

唔好放棄, 我果隻以前走失過左成個月都搵得番, 有時真係會有奇蹟出現ga, 你記住多多而家好掛住你同好想番屋企呀.
皮蛋 發表於 2009-10-16 15:09

係唔係有好心人照顧佢.....?
一個月真係好長時間...