返回列表 發帖
當然,聽日都會再出去搵!

飛走之後第一個朝早,我就係5點落去搵 好靜...其他雀都未叫
行黎行去大半個鐘都冇聲氣!  咁我等一陣5點左右再去睇睇
好呀,聽日去你舖頭拎~

各位如果真係會幫我搵多多,最好帶支細既水 ...
三角仙 發表於 2009-10-17 00:01

4個鐘後出發, 5點鐘阿仙屋企集合.. 早晨時段飲茶有特價, 阿仙請大家報答啦~  (講笑)

可以o既話..標示一下個搜查範圍..方便一下行過o既幫一下眼..
我聽日未知得5得...如果得嘅話我自己去果頭望望..

飛英!
回應下幾點最好?

街坊, 等佢回應就明天, 早上10: 在主席集合, 見post  就來啦, OK 嗎,?

金莎爸爸提大家帶蚊帕水呀.
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

金莎朱古力
pls send the photo parrot`s photo to my e-mail.
deesiu@gmail.com
thx

箭咀係我見到佢最後飛去既路線
紅圈上方既樹都比較高...佢應該爬升唔到咁高,所以我估佢大約降落既位置係紅圈地方

4個鐘後出發, 5點鐘阿仙屋企集合.. 早晨時段飲茶有特價, 阿仙請大家報答啦~  (講笑)
Mandy 發表於 2009-10-17 00:03

多謝Mandy!
(你理得我多謝乜野丫~ 總之要多謝你)

金莎朱古力
pls send the photo parrot`s photo to my e-mail.
deesiu@gmail.com
thx
gameijk 發表於 17-10-2009 12:22 AM

I have sent it yet pls check . i go to bed la , see you in morning.
亞馬遜藍頭  金莎

我都要眠一眠...而家D訓覺時間分開哂,一日訓幾次

希望快D搵返

108# 金莎朱古力

the full photo pls.....
for print out need have high resolution.
thx

希望你們明天有好消息~車人明天(早上11點至6點)會於公司~如需用電腦通知大家~可致電carmen
窮在路邊無人問~~~~富在深山有遠親........

祝早日搵番多多,努力啊,
我也曾經試過失雀,明白你的心情,難過,自責,担心,
多多應該唔會飛得太遠的,佢初初識飛,有可能體力不継,降落低處都唔定,
貼多些街招等多些人知道你尋雀,會留意,
我都尋咗一個月才有雀雀消息,加油呀.

祝早日尋回
我同老公養左3隻雀
1隻大白 ~ pearl~死過翻生〔仔〕
2隻灰鸚 ~ 豆豆(女)~  BB(女)

108# 金莎朱古力

the full photo pls.....
for print out need have high resolution.
thx
gameijk 發表於 17-10-2009 12:44 AM

success , pls check again
亞馬遜藍頭  金莎

多謝Mandy!
(你理得我多謝乜野丫~ 總之要多謝你)
三角仙 發表於 2009-10-17 00:35

我諗我明你講咩野

ps. 阿仙 stand for 三角仙

休息係為左比對眼抖抖,希望聽日可以眼利D搵到多多!

我諗我明你講咩野

ps. 阿仙 stand for 三角仙
Mandy 發表於 2009-10-17 00:57

你點會知道我多謝乜野..

ps.我都唔係講請飲茶~

多多鍾意食咩? 你袋定d 在身上, 見到佢時可以引下佢. 搵唔搵到有佢把聲既片呀? 明天放工再call 你啦~
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

你點會知道我多謝乜野..

ps.我都唔係講請飲茶~
三角仙 發表於 2009-10-17 01:18

咁你開估啦~~
ps 我又唔係你肚入面隻鸚鵡~~