返回列表 發帖

[绿色空间]陈仕焯和他的欢乐鸟场

中視作品

未跟過樹樹參觀過觀樂鳥場既可以補番睇下。

http://video.cctv.com/opus/186997.html

謝謝分享

陳先生為人好好~非常好客~好樂意教人~是非常好的一個繁殖家~
但同其他繁殖家都有個共同點~就係主觀~

唔明點解繁殖家都會主觀?在我來講~主觀是自我表現~陳先生好願意教人~將佢養鳥手法公開~
但不接受其他人意見~

如果我是繁殖家~我會吸取各方意見~(用唔用一件事~)先知多d世界各地繁殖家做法~再混合自己方法~研究出更好~咁先有進步~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

台灣及鄰近地區~現在繁殖家的技術一日千里~好值得我們熱愛鸚鵡人高興~(大家都想灰鸚50元隻架 )
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

多謝分享, 可惜好似好少係鄰近地方入口咁... 唉... 唔擔心, 灰鸚一千蚊隻都好喇.

佢曾經係我姑仗,為人唔講.總之我地塊地係佢走左後變成一個爛攤子,好複雜.....
不過當時個鳥園真係好大幾有趣,我記得有好多金剛鸚鵡,以前差d比佢地咬走個鼻

台灣及鄰近地區~現在繁殖家的技術一日千里~好值得我們熱愛鸚鵡人高興~(大家都想灰鸚50元隻架 )
風中飛鸚 發表於 2009-12-28 12:46

紫藍只需要$49.9買兩隻仲送一個價值100蚊既籠

紫藍只需要$49.9買兩隻仲送一個價值100蚊既籠
楚峰 發表於 2009-12-28 18:02

吟就正la..........
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

吟就正la..........
Cozzy 發表於 2009-12-28 19:13

仲平過買隻雞

仲平過買隻雞
lokk 發表於 2009-12-28 19:15

到時d雞皮幾野一隻

到時d雞皮幾野一隻
楚峰 發表於 2009-12-28 19:16

D師奶買隻大葵花番屋企煮

佢曾經係我姑仗,為人唔講.總之我地塊地係佢走左後變成一個爛攤子,好複雜.....
不過當時個鳥園真係好大幾有趣,我記得有好多金剛鸚鵡,以前差d比佢地咬走個鼻
lokk 發表於 2009-12-28 15:30

咁你現在有養鸚鵡嗎?養什麼品種啊?

咁你現在有養鸚鵡嗎?養什麼品種啊?
芳姨 發表於 2009-12-28 23:22

得隻雞尾炸

我想問佢以前個場係咪即係大埔那個呀!??

我想問佢以前個場係咪即係大埔那個呀!??
cokelam 發表於 2009-12-29 00:04

係,大埔林村

oh~
當時我都好想去
個時d人仲話係大埔
買雀會d!~

而家無左?