返回列表 發帖
如果係鳥主一定會識得自己既鸚鵡~我地鸚鵡樹大大話話有7-8隻藍黃~話係佢飛走既叫佢出黎選下啦~好心D人唔好咁貪心啦~人地主席都有佢既工作~一日有幾拾個電話白撞打黎~真係好鬼煩架~

點解hk 咁多騙子

拾獲鸚鵡雀友,我已經提醒千萬不能將腳圈號透露任何人知道,
所以也將雀友身份保密,以防資料外洩,
而走失藍黃金剛又忘記腳圈號碼,我都有好多方法可以証明到,沒有機會混水摸魚,
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

拾金不昧,赞一个
laozuo 發表於 26-2-2010 02:00

x2
ONON

拾獲鸚鵡雀友,我已經提醒千萬不能將腳圈號透露任何人知道,
所以也將雀友身份保密,以防資料外洩,
而走失藍黃金剛又忘記腳圈號碼,我都有好多方法可以証明到,沒有機會混水摸魚,
風中飛鸚 發表於 26-2-2010 18:24

絕不能比人混水摸魚.

希望真正失主盡快出現.
ONON

幸好這次拾到的,是雀友
就算暫未找到主人, 起碼雀雀2餐無憂先~

主席我一返到家,發現我家的金剛.................
平平安安,肥肥白白,無走失o左

有D人真係好無恥, 利字當頭, 咁肉酸既野都做得出~~

藍黃應該好快搵得返主人架喇~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

哈!都唔係得我一個咁大隻嘢都可以遺失架!
sam905 發表於 26-2-2010 12:45

阿Sam,你嗰次係遺失個行街箱同隻雀,今次呢隻雀我相信係走失,我希望呢隻雀可以好似福兒噤好彩揾得翻個主人,不過唔好一年後嘅事。

email:perfect90220909@yahoo.com.hk

有D人真係好無恥, 利字當頭, 咁肉酸既野都做得出~~

藍黃應該好快搵得返主人架喇~~~
sodagreensimon 發表於 2010-2-27 00:35

我都見到有個, 還幫佢改了個好名
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

香港人真有博一博精神~當買六合彩~撞下個腳圈號碼又冇壞~唔洗錢萬一撞中咪得囉~
原來香港咁多人走失藍黃金剛~照正咁多應該7-11有得賣啦~

啲人咁衰格

貪心起上來, 咩都做得出 希望主人快d 認領返~
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

31# 大M

仲幫佢改了個好名?! 咁呢個人都算衰格喎~~~

我仲聽講有個仲衰格, 佢自己養咗隻藍黃金剛, 明明好地地仲係屋企, 佢就話佢自己隻雀飛走咗, 又黎白撞認雀, 你話呢個人係咪仲衰格呢!!!!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

貪心起上來, 咩都做得出 希望主人快d 認領返~
sesese 發表於 2010-3-1 15:46

x 2
d 人真係太離譜啦!

我行街拾到一蚊都好難 , 點解你地咁勁成日拾到雀 ga ~~~~  

我行街拾到一蚊都好難 , 點解你地咁勁成日拾到雀 ga ~~~~  
nyamy 發表於 2010-3-2 09:36

因為你"烏"低身執左個一蚊, 所以見唔到隻雀飛過~~

執到雞尾呀~LB呀~彩鳳呀~又唔見咁多人出黎既~~金剛好勁咩~好鬼嘈架~~唔好係唔係都識係自己先得架~

執到雞尾呀~LB呀~彩鳳呀~又唔見咁多人出黎既~~金剛好勁咩~好鬼嘈架~~唔好係唔係都識係自己先得架~
CARMEN-LUI 發表於 2010-3-2 12:39

對~~~唔係又亂咁認,
呃到又點, 唔係自己養開既,
隻雀一陣手指都咬斷你ga