返回列表 發帖

巴巴閉又有新野玩

買左呢樣野幾個月,今日至(的起心肝)試教
冇辦法,巴巴閉實在太為食關係.再辛苦都捱過左喇.
佢比我煩左2個鐘,終於......[youtube]6jw-1OtiBJU[/youtube]

為食雀比較易控制,起碼眼神習中(在食物)
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

對於面對食物,巴巴閉簡直係失去控制 由其係佢既至愛==>瓜子

所以平日唔好俾咁多瓜子食
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

咁對唔為食既雀又點敎好呢

唔為食仲易,

仲易令佢為食.

平時佢糧兜係唔會有瓜子出現,因為以佢既體形,唔需要太多脂肪.
平時食合成糧就足夠啦.而每一日巴巴閉會有限量配給10粒之內.通常都係要佢有d體力勞動至有得食 少食多知味,多吃壞肚皮 .
而可能有d雀友所養既大型鸚鵡就未必用到呢招,因為大型鸚鵡所要既熱量可能比較大.
所以咁細粒既瓜灸未必起到作用

原帖由 joankong 於 1-7-2008 00:07 發表
咁對唔為食既雀又點敎好呢

多留意佢鍾意食乜, 一定有一樣比較鍾意.
放食物時, 睇吓佢攞邊樣先.
或在餵第二餐之前試吓.
ONON

[quote]原帖由 OnOn 於 2008-7-1 00:13 發表

放食物時, 睇

[quote]原帖由 OnOn 於 2008-7-1 00:13 發表

放食物時, 睇

又有問題啦,出唔到字,
你攪到鸚鵡樹d鸚鵡全都玩圈圈

放食物時, 睇

一定係你喂幼鳥喂得太多,手震
又唔見我有

原帖由 風中飛鸚 於 2008-7-1 00:15 發表
又有問題啦,出唔到字,
你攪到鸚鵡樹d鸚鵡全都玩圈圈

就要改名鸚鵡圈

巴巴閉......醒
日後會越來越多嘢玩啦.
ONON

咁迷會有非聞

係邊到買咁細個..?
你的心中藏有秘密, 而我依然想要觸碰~
郤可怕觸碰就會崩毁, 我陷入了躊躇的螺旋中......

onon,你地有冇留意到,有時自己明明在線都會顯示離線架,
我試過重登就冇事.我諗係我地將樹樹個網加左落我的至愛之後.
每次再禁我的至愛上線就會咁樣

原帖由 心雨 於 2008-7-1 00:19 發表
係邊到買咁細個..?

個圈星期日有得抽獎,祝你好運

唉~ 我冇抽奬運...
等買好了~
你的心中藏有秘密, 而我依然想要觸碰~
郤可怕觸碰就會崩毁, 我陷入了躊躇的螺旋中......