返回列表 發帖
U-WANT嗰隻唔係PEACH-FACE, 如果我冇睇錯,太郎仔應該係PEACH-FACE,
不過唔好放棄, 繼續努力, 太郎仔都搵緊係架! 加油!
YVONNE

Layer,多謝你的幫助!我也會在這一帶繼續努力. 你估佢會唔會飛咗去元朗市鎮公園喇?

Sorry,更正! 不是振華花園, 是朗庭園對面馬路的振興新村,唔好意思。佢係冇剪翼的.

有冇貼街招呢? 我當日都係一路向元朗公園方向貼街招時, 幸運地發現BB的,
祝好運!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

Layer,多謝你的幫助!我也會在這一帶繼續努力. 你估佢會唔會飛咗去元朗市鎮公園喇?
jasonhung 發表於 2010-3-23 10:36

市鎮公園有可能,
因為係對面, 好近

佢飛去出, 隻窗係向邊面?

Layer, 先多謝你的幫助~ Sorry, 我打錯. 不是振華花園. 是朗庭園對面的振興新村.
剛去完回來, 仲未搵到. 牠冇剪翼... 我想牠可能飛到更遠的地方. 鳳池村都搵過了.
唔知佢有冇機會飛左去元朗公園呢?
頭先媽媽一出黎就飛去window邊到不停叫, 我想佢一定好掛住爸爸喇! >.<

有冇貼街招呢? 我當日都係一路向元朗公園方向貼街招時, 幸運地發現BB的,
祝好運!
YVONNE 發表於 2010-3-23 12:03

有呀, 圍住市鎮公園都貼晒! 不過樹真的太多, 太大.

市鎮公園有可能,
因為係對面, 好近

佢飛去出, 隻窗係向邊面?
layer 發表於 2010-3-23 12:32

窗面向屏山, 振興o係窗既右邊, 市鎮公園o係左邊

繞了朗庭園, 水邊村, 振興, 都無發現

希望早日尋回!

努力呀!
祝早日尋回.
ONON

繞了朗庭園, 水邊村, 振興, 都無發現
layer 發表於 2010-3-23 19:17

係呀! 唉! 仲有水邊圍村 & 鳳池村..
不過, 佢會唔會仲係o係依帶附近, 只係唔回應我呢?
佢地o的聽覺敏唔敏銳架?

祝早日尋回~一家團聚~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

過左咁多日, 我想太郎仔已經走左遠, 或被人收留了.
希望佢o係出面識得照顧自己, 我會係到等佢番黎.
最梗要平安又健康.

有個案兩年後飛回~所以只要有夢想~一定有機會~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我唔會放棄小太郎的, 多謝支持!

請不要放棄~祝早日尋回~一家團聚~

希望你早日尋回愛鳥!