返回列表 發帖

最新力作....大眼仔/妹妹/v仔...全員出動

佢地的最新trainning片,大家比d意見
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

仲咩成日放毒~~~?

其實都係生活點滴......
動作都未定
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

cozzy, 不如你開鸚鵡學校, 我送d雀來你度返學

carolee 發表於 2010-3-23 22:11

我唔想我d 小朋友入軍校~~~

好叻啊!

下次試下飛遠D,彩鳳來講叫好叻.
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

carolee 發表於 2010-3-23 22:11

CAROL你d小朋友都乖好.....
毒到唔小人...
我係永恆的新手

好有心機~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

我部電腦可能有問題,定係我未夠資格,所以全部片都睇唔到,(係咪訪客同主席都冇權睇呢?)
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

可能你老細block 左個寬頻都未定,
彧者你係老細 你自己 block左唔知都未定,
你最好問返供應商點解會咁樣 --->>>  我講真架~~~

我公司真係block 左的,
我公司 一過 2點上唔到 youtube的, 要 6點後才可以 ,但早上 9 - 2點前又得喎~~
但我唔可以走去問我老細~~

我部電腦可能有問題,定係我未夠資格,所以全部片都睇唔到,(係咪訪客同主席都冇權睇呢?)
風中飛鸚 發表於 2010-3-25 15:17

主席可能係你level太高d未合格的片睇唔到
我係永恆的新手

Cozzy, 想請教一下,我有對彩鳳,男既大概一歲半,女既9個月,買佢反黎既時侯,佢地就一見鍾情,反家途中已經咬晒嘴。
養左2個月度,只會係佢地肚餓時我伸手入去先會上手食野,但佢地一食完,或者手上d野食唔岩餵口就走開,平時見到我都唔係好唱歌,我行近d,一係扮眼訓,一係眼金金望住我,本來唱緊歌一見我就停,我連普通想掂下佢地都雞飛狗走,請問有咩方法可以改善同佢地既關係?
p.s.我平時開籠開左半個鍾都唔飛出黎

其實我果d都係養左4-5個月雀......(新手一個)
v仔10月尾.....
大眼仔,妹妹11月中.....
睇 youtube d video 學,仲有係度請教d高手.
餵佢食野係一個好方法,等佢明白手係無害
之後可以開始target train....
如果佢唔出寵可以用食物做引導.
跟手都係要用食物.....
搵出佢地愛食的食物係重點....
最初最好一隻train完到一隻
我係永恆的新手