返回列表 發帖
尋日青檸同忌廉番到黎...我放佢出黎飛...係咁飛去我到...
我練唔到要佢返籠=.="

貝兒同24c都好可愛
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

1因為post片,上傳都要8小時,到我post都大家睇,起碼兩日後既事,
2唔洗教,平時唔好迫佢入去,由得佢,佢自然要番去啦,
3有好多時忘記收雀,第二朝佢已經在籠,
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

1因為post片,上傳都要8小時,到我post都大家睇,起碼兩日後既事,
2唔洗教,平時唔好迫佢入去,由得佢,佢自然要番去啦,
風中飛鸚 發表於 2010-3-25 15:07

貝兒實在太乖巧鳥

遲d自己關門

風中飛鸚 發表於 2010-3-25 15:07

要屋企有工人先得,如果唔係朝早出廳實踩地雷~

我所有鸚鵡都回籠呵~唔會隨地亂黎~(除非玩到忘形)
如果唔記得收雀~第朝地下一篤都唔會有架~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我所有鸚鵡都回籠呵~唔會隨地亂黎~(除非玩到忘形)
如果唔記得收雀~第朝地下一篤都唔會有架~
風中飛鸚 發表於 2010-3-25 22:24

真係好想知點樣教佢地大小二便

開始飼養時~留意佢大便時間相隔距離及動靜~
當發現最適當時間就放回籠中~順便加多句提提佢~日子有功~鸚鵡會習慣回籠內大小便~
楚峰的太陽鸚鵡~起初都在身上大小便~現在都唔會啦~

當發現最適當時間就放回籠中~順便加多句提提佢~日子有功~鸚鵡會習慣回籠內大小便~
風中飛鸚 發表於 2010-3-25 22:42

間唔鐘我自己唔記得...都會中一兩野...

扭計仲要嘈多兩句先入去~

風中飛鸚 發表於 2010-3-25 22:42

彩鳳去好密,間中都會中......因為太密
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

彩鳳去好密,間中都會中......因為太密
Cozzy 發表於 2010-3-26 01:08

我兩隻野都係去得好密,好難捉摸呀…

細雀難攪d~因為密密要去~紅金剛兩個鐘先一篤~但一篤就成碗~

我兩隻野都係去得好密,好難捉摸呀…
siuping 發表於 2010-3-26 09:31

我計過佢地5-10分鐘就一野.....好多架
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

應援團 : Capricorn_1977_@Hotmail.com

☆☆我在窗台無籠放養雀雀☆☆
相思、彩鳳、愛情烏、雞尾、珍達…
每日食、瞓、玩 ,食、瞓、玩,食、瞓、玩 .....

應援團 : Capricorn_1977_@Hotmail.com

☆☆我在窗台無籠放養雀雀☆☆
相思、彩鳳、愛情烏、雞尾、珍達…
每日食、瞓、玩 ,食、瞓、玩,食、瞓、玩 .....