返回列表 發帖

灰鸚飛走了

在6月30日的晚上(約10:30), BB在沙田豐盛苑地下從家人膊頭上飛走,飛向護土牆山坡中(近獅子山公路),天太黑, 不見踨影. 第二天也有四處找尋.
後來, 7月3日有人發現牠在沙田秦石邨出現. 請各位幫忙留意一吓, 如有發現請馬上PM 本人或通知鸚鵡樹主席.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

不要太難過,如果係飛走咗, 努力去揾.
比多D資料大家.
ONON

做乜事呀
BB爸爸(肥豪)

遇疑難  搵主席!請電90220909

窮在路邊無人問~~~~富在深山有遠親........

咁遲先放上黎.................不過點都好........祝你早日尋回
BB爸爸(肥豪)

大家會幫你留意的,希望盡快搵到
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

無任何聯絡方法?捉到點俾番你?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

唔好放棄, 繼續努力,請住沙田區的朋友多加留意呀!

祝早日尋回!
ONON

因為有兩個post, 我會取消另一個, 只補留一個.

(by 煙花)
今日都有入沙田工作,但未見有收獲
因為周圍好多樹,睇唔清
ONON

UP
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我警介過將鸚鵡放在膊頭上又不上鎖的雀友很多,大多答我說:我的寶貝不會走,不會離開我,又剪了翼毛,飛不了的,
但事實上不是這樣簡單,鸚鵡受驚拍翼,力度主人很難估計,

BB爸爸(肥豪)

希望早日尋回啦

原帖由 風中飛鸚 於 2008-7-6 19:07 發表
我警介過將鸚鵡放在膊頭上又不上鎖的雀友很多,大多答我說:我的寶貝不會走,不會離開我,又剪了翼毛,飛不了的,
但事實上不是這樣簡單,鸚鵡受驚拍翼,力度主人很難估計,

你說得很對

我買左條鏈未上...
覺得上鏈安全D~
你的心中藏有秘密, 而我依然想要觸碰~
郤可怕觸碰就會崩毁, 我陷入了躊躇的螺旋中......

今日都係去沙田做野,收工去秦石果邊行左個圈,未有發現....我怕佢飛左去村屋果邊,比人收埋左

原帖由 煙花 於 2008-7-7 23:20 發表
今日都係去沙田做野,收工去秦石果邊行左個圈,未有發現....我怕佢飛左去村屋果邊,比人收埋左

有咁既可能............細個時d人成日話自來雀係有好運來到咁解
所以我覺得有可能
BB爸爸(肥豪)

原帖由 BB爸爸 於 2008-7-8 00:08 發表

有咁既可能............細個時d人成日話自來雀係有好運來到咁解
所以我覺得有可能

加上村後有一帶山頭......比較難搵
但唔好放棄呀,有機會貼多d 街招

祝好運, 祝好運, 祝好運,