返回列表 發帖
好人有好報
BoBoBoBo 發表於 2010-5-13 10:32

好人不長命...壞人活千年...@@

葉問

晴晴、寶寶葉問上身,可惜第一招"痴"手實在太快,影都影唔切
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

佢地係"痴"腳呀
粟米 - LB
薄荷 - LB

唔係
我話佢地玩...痴身痴世

入定.......入睡.........

經觀察發現,晴晴、寶寶既活力係好受天氣影響....

寶寶企窗台(無野爪,應該唔好企呀!) 可以成粒鐘唔郁...

10:41am

11:29 am

11:38 am 還是寶寶唔想嘈醒晴晴,等晴晴睡醒,至番去入睡?

11:42am 晴晴睡醒,第一時間會醫肚

12:22pm 換個地方,繼續睡 .........完全無mood玩...呢d天氣,好悶呀!
                  (Sorry, 又係呢個post!!!)

直至2:30pm,晴晴又番入籠睡....究竟有無清醒過???
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

天氣唔好, 我都好想瞓. . . > <

人既心情都會受天氣影響la....何況佢地
粟米 - LB
薄荷 - LB

你點分晴晴同寶寶架, 淨係睇CAM佢地個樣一模一樣喎?
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

你點分晴晴同寶寶架, 淨係睇CAM佢地個樣一模一樣喎?
tangpf0809 發表於 2010-5-19 19:14

兩個不同品種: (refer to 11:38am 那張相)
晴晴係大種灰鸚,淺灰色,紅尾
寶寶細種,深灰色,無紅尾

如果晴晴同層層一齊,就唔知點分,佢兩個年紀相近,Size相近,只能以羽毛同行為來分別。
淺灰鸚 =晴晴, 女

睇怕都要等到有大太陽先可以見到佢哋精伶d喇 佢兩個差不多瞓咗一整天,5pm 後先食嘢!

你哋d鸚鵡係咪都無乜mood 呀?
淺灰鸚 =晴晴, 女

睇怕都要等到有大太陽先可以見到佢哋精伶d喇 佢兩個差不多瞓咗一整天,5pm 後先食嘢!

你哋d鸚鵡係咪都無乜mood 呀?
BoBoBoBo 發表於 2010-5-19 22:42

係....開燈比佢地la....
係無太陽的日子用remote開燈......
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

兩個不同品種: (refer to 11:38am 那張相)
晴晴係大種灰鸚,淺灰色,紅尾
寶寶細種,深灰色,無紅尾

如果晴晴同層層一齊,就唔知點分,佢兩個年紀相近,Size相近,只能以羽毛同行為來分別。
BoBoBoBo 發表於 2010-5-19 19:38

作為爸爸媽媽分得出~~羽毛,身形不同~~~

p.s. 呢排有d忙, 我淨係繡左隻晴晴, 寶寶唸緊點繡~~

layer 發表於 2010-5-19 22:53

我認識我的鳥群,我的鳥群也認識我......
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

係....開燈比佢地la....
係無太陽的日子用remote開燈......
Cozzy 發表於 2010-5-19 22:52

有開燈ga! 當今日個天突然黑到好似天黑(約3pm)就用remote開咗,但都係無mood 食同玩,直至佢哋Daddy 返到屋企先正常番! 佢哋無"人"陪都真係幾悶!
淺灰鸚 =晴晴, 女

有開燈ga! 當今日個天突然黑到好似天黑(約3pm)就用remote開咗,但都係無mood 食同玩,直至佢哋Daddy 返到屋企先正常番! 佢哋無"人"陪都真係幾悶!
BoBoBoBo 發表於 2010-5-19 22:57

咁………你地去旅行點算?邊個照顧佢地?
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

咁………你地去旅行點算?邊個照顧佢地?
mmchu 發表於 2010-5-19 23:00

暫時未打算去旅行,睇住佢哋已經好開心 而且,比佢哋用晒d $ 喇
淺灰鸚 =晴晴, 女

Cozzy 發表於 2010-5-19 22:56

你係牧烏人
淺灰鸚 =晴晴, 女

p.s. 呢排有d忙, 我淨係繡左隻晴晴, 寶寶唸緊點繡~~
layer 發表於 2010-5-19 22:53

嘩! 仲會design 添! 晴晴, 寶寶
淺灰鸚 =晴晴, 女

2個一齊企果時, 成日都係晴晴左邊, 寶寶右邊的~
好多張相都係咁~

Cozzy 發表於 2010-5-19 22:56

Cozzy, 如果你有一隻鳥走失,你會唔會留低另外九十九隻(無剪翼,無用籠困住,只用扣扣住,又無其他人,只有想食佢哋嘅鷹同野獸) ,去找那失去的一隻?
淺灰鸚 =晴晴, 女