返回列表 發帖
bobo-我比樂樂激死左啦
昨晚同佢換左支磨抓棍在(最高個位,以前係支木棍),
佢每晚都食餐糊仔,點知今晚只食半枝(平日食2支半),
仲係個籠上面爬黎爬去,無企定過,我估佢無左支木棍
所以唔食............... ...
YEEYEE 發表於 2010-5-10 20:04

將木棍set最高俾佢平時企...
將糧杯放比較低既位置...向糧杯邊set磨爪棍...
咁佢要行近糧杯就一定要上磨爪棍...

我而家俾芬達同花花個籠既擺法...係3支棍...
一支訓...一支去水兜...一支去糧杯...
基本上佢地日日都要用晒3支棍...
唔會有地方係唔去既...

我想問2件都係楚峰提供的嗎??
YEEYEE 發表於 2010-5-10 13:25

@_@"
妳有興趣???

係啊楚峰,我真係好有好有興趣, 可唔可以幫我整啊???
YEEYEE 發表於 2010-5-11 15:01

OK~唔怕等...係冇問題既~等我過妹姐個度又鋸兩條木返黎玩下先~

唔該楚峰,你慢慢整,我唔急
YEEYEE 發表於 2010-5-11 17:52

慢極都係好快攪掂...咁點算=.="

因為腳架只需要去買...同埋鋸一條木,磨滑佢~同埋睇心情會唔會屁屁癢向條木上面鵰花...@@

你得閒先整啦,thank you thank you
YEEYEE 發表於 2010-5-11 18:34

我都好得閒既...

你得閒先整啦,thank you thank you
YEEYEE 發表於 2010-5-11 18:34

今日又去左妹姐個度鋸木...
整左兩支企棍...(有紋的)...
聽日睇下抽D時間去買個企架就攪掂...
妳住邊頭?

楚峰你整好後我過黎羅啦,邊度都無問題,thank you thank you
YEEYEE 發表於 2010-5-12 22:10

我屋企...@@?

你整好話我知,我楂車過黎羅,thxxxxxxxx
YEEYEE 發表於 2010-5-12 22:16

咁等我買埋支企架先~ 準備定錢啦~~~~.\"/.

楚峰唔記得問你支企架要幾$??thanksss
YEEYEE 發表於 2010-5-12 22:41

成本企架45蚊一個棍棍5蚊一支...
TOTAL:45+5 = 50

哈哈哈 .... 你訂定一萬幾千枝企架都得喇!

你張相真係sharp咗好多喎! 靚晒!
BoBoBoBo 發表於 2010-5-13 00:11

最慘係我冇賺你地錢...而我買企架就要拎左錢出黎先...
如果買得多...我就責住晒自己D錢...
我係窮人黎架喳~_~

好人有好報
BoBoBoBo 發表於 2010-5-13 10:32

好人不長命...壞人活千年...@@

Louis,之前問你,晴晴寶寶鐘意咬個格仔架會唔會中毒,你建意,如果個架由金屬製造, 而架上電鍍或漆油容易剝落, 就最好唔好用。

咁改用咩好呢? 因為呢種大格仔好啱佢哋脚形,容易爪實。格cc&#2 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-5-21 09:49

訂做不鏽鋼架會唔會好D?

第一次同處一室~有你無我

2010年過了五個半月,今日終於有陽光(又唔凍),試試將兩隻灰鸚放入籠,然後放窗台晒太陽。

莫講話新買的雀,會跟已有的雀打交,即使相對咗7個多月,平日幾friend 都好嘅晴 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-5-21 09:06

因為個籠平時係佢一個住...忽然放多隻就發脾氣...

不鏽鋼架都有得訂做?   邊度有得訂做?  
BoBoBoBo 發表於 2010-5-21 12:38

我只能夠話...有錢既...有D咩係冇得訂做...?

玩定格

兩隻野連木碎都不放過....

玩玩下,又唔郁....

Zoom 近d,個咀咀仲玩緊條木碎...

己經過了半個鐘,無郁過,做左石像
BoBoBoBo 發表於 2010-6-15 15:34

你比佢更似石像...
佢起碼半個鐘都有條木碎可以咬下...
你就望住個CAM半個鐘...=0="