返回列表 發帖
咁你睇呢齣 "灰色吃玩樂" la開心喇掛?!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

佢地真係好纏綿,常怕揾多隻會打架。
yokojune 發表於 2010-6-15 15:16

我地以前都係咁,怕多一隻會妒忌,結果個隻悶死左
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

玩定格

兩隻野連木碎都不放過....

3:11pm 玩玩下,又唔郁....

Zoom 近d,個咀咀仲玩緊條木碎...

3:30pm 己經過了半個鐘,無郁過,做左石像
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
淺灰鸚 =晴晴, 女

你比佢更似石像...
佢起碼半個鐘都有條木碎可以咬下...
你就望住個CAM半個鐘...=0="
楚峰 發表於 2010-6-15 15:41

佢連個咀都石化,唔郁!

3:41pm
淺灰鸚 =晴晴, 女

唔郁其實係佢地觀察緊啲佢地認為有危險的東西?大小姐有時比野嚇親都會變咗石像,好耐都唔郁無反應,推佢都無反應架﹗不過等佢有反應時你就知味道…
cylailai 發表於 2010-6-15 16:51

係玩玩下.....睡了成個鐘....
同人仔一樣!

3.55pm

4:02pm

4:03pm ~起身!
淺灰鸚 =晴晴, 女

咁你平時會唔會模下佢地,或者同佢哋 R 毛?
大小姐好鐘意人同佢 R 毛,仲要反轉個頭 270 度咁比人同佢 R,有時都怕佢會拗斷條頸…  不過如果唔同佢 R 佢會發爛咋,掟晒啲糧出黎,十足十女王派頭… ...
cylailai 發表於 2010-6-15 16:57

晴晴唔信我ga ! 唔比摸!
淺灰鸚 =晴晴, 女

當你模到佢果一日,你會好有成就感架﹗灰鸚的介心超強﹗所以當佢開始信任你時,真係會另人好高興架﹗﹗可惜我努力咗一年,都只能夠在籠入面模大小姐個頭同頸…
cylailai 發表於 2010-6-15 17:19

籠外面呢?
淺灰鸚 =晴晴, 女

睇來......
我都係時候同朋友們d灰鸚玩下.....
試下一日出幾多次血......
Cozzy 發表於 2010-6-15 18:41

你想捐血? 去紅十字會先啱喎
淺灰鸚 =晴晴, 女

你比佢更似石像...
佢起碼半個鐘都有條木碎可以咬下...
你就望住個CAM半個鐘...=0="
楚峰 發表於 2010-6-15 15:41

哈哈!我有兩個mon,唔駛做石像都知佢哋醒定瞓!
不過因為你嘅回覆,令我覺得要問一問Louis,寶寶係咪正常
我唔想望寶寶望到變埋石像
淺灰鸚 =晴晴, 女

咁你平時會唔會模下佢地,或者同佢哋 R 毛?
大小姐好鐘意人同佢 R 毛,仲要反轉個頭 270 度咁比人同佢 R,有時都怕佢會拗斷條頸…  不過如果唔同佢 R 佢會發爛咋,掟晒啲糧出黎,十足十女王派頭… ...
cylailai 發表於 2010-6-15 16:57

哈 哈~大小姐好有性格
唔知佢諗咩諗到咁入神
淺灰鸚 =晴晴, 女

唔緊要啦, 摸寶寶咪得囉!  兩個都要妳摸會好唔得閒嫁!
carolee 發表於 2010-6-15 18:50

唔低得晴晴只嗲佢Daddy~玩偏心
淺灰鸚 =晴晴, 女

經驗之談? ~
clymcm 發表於 2010-6-15 19:51

葱師奶一定無呢個問題la!
淺灰鸚 =晴晴, 女

我已經一個星期無比雀咬la
Cozzy 發表於 2010-6-15 21:57

無比雀咬就身痕......................被虐狂?
淺灰鸚 =晴晴, 女

咁平時你比乜嘢雀咬? 想唔想試下比小寶咬? 佢都好耐冇咬人
carolee 發表於 2010-6-16 12:22

晴晴一上手就想走上我膊頭
我有d 膽心佢會上咗去
到我伸隻手去"的"佢落嚟時
會將我 d 手指當 手指餅咬
再咬埋我d 頭頭頸頸
最驚佢唔識,咬面咬耳咬咀
點樣可以 train 到佢上身後唔咬人?
淺灰鸚 =晴晴, 女

都係果d.......未有主人的雀.....
有時行下雀街玩下雀....
比佢地咬到....
玩得多左,好小中la
Cozzy 發表於 2010-6-16 12:25

d 雀一見人就咬say hi ,你任佢咬?  一縮就知你好蝦,以後咬得更大力喎?
淺灰鸚 =晴晴, 女

我自己果d玩列反轉再反轉,之後"定"佢出去....
飛番來都唔咬.....
重點係佢咬你你唔好比佢知道你怕....
同比佢知道係捉佢佢唔會受傷....
v仔唔出籠我都會捉佢架
Cozzy 發表於 2010-6-16 12:53

咁無計啦!  e家晴晴企層架,佢唔上我手會好大力好似惡犬咁狼死咁咬我手指,我只可以放棄。
下次你不如教我"捉佢"呢招!
淺灰鸚 =晴晴, 女

師兄, 有咩方法可以令Nike唔想出籠?
軍訓佢?
clymcm 發表於 2010-6-16 12:59

娶個心抱
淺灰鸚 =晴晴, 女

花花!!!

我呢個奶奶好開通~
clymcm 發表於 2010-6-16 13:05

如果有多一隻,Nike自然會黐個靚女同類 ,多過黐你呢個師奶  
(如果你有仔仔,呢個theory都可以用在人類身上)

如果唔係~~~另一個方法~~~
你自己入個籠住,做個超大型亞加力膠籠比你同Nike一齊住
淺灰鸚 =晴晴, 女

寶寶: " 我得咗啦!"

從來以為只有晴晴跟寶寶學嘢 ...原來....

晴晴施展大力士本色 ,一take過拉件玩具上嚟

寶寶唔駛半天吊玩得咁辛苦,當然好開心

兄妹同心,有玩具同享

不過晴晴一行開,件玩具就跌番落去。突然之間...

原來寶寶經晴晴指教,自已都可以一take 過拉起件玩具喇!
淺灰鸚 =晴晴, 女

半天吊可以訓練下身手....
Cozzy 發表於 2010-6-16 14:20

我都覺得 d 玩具訓練到佢哋 d 肌肉強壯有力
噚日寶寶玩半天吊玩了數小時,下午就變咗石像(有相為証)
之後兩個再走番入籠眠 至Daddy 回家。玩都好累ga!
淺灰鸚 =晴晴, 女