返回列表 發帖
有比啊,每天早上既鎮定劑黎既(有得食就唔嘈啦),不過比少少,怕食得多
唔食主糧~~
YEEYEE 發表於 2010-7-26 22:10

如果佢健康都唔怕.....
v仔都比其他塞內加爾細....
不過食得,玩得,飛得,打得~~~~~
p.s. 我已經試過4-5種合成糧
仲有亞成鳥會有一段時間會輕小小,就係佢地係野外要開始學飛的時間
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

成鳥??樂樂而家7個月多d算唔算成鳥??
YEEYEE 發表於 2010-7-26 22:20

亞成烏~~~~~就大約係人的青少年.....
7個仲好細....
灰bb的成長手記
http://www.best-4u.com/parrot-progress/
主席係育鸚佢都有.....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

晴晴寶寶: "多謝院長,多謝喪Bill 沙膽鸚 Daddy 媽咪 "

院長~你咪淨係照顧其他小朋友~忽略自己個仔仔先得ga!

寶寶學咗Daddy 一句話,好快教識晴晴,呢兩 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-7-27 22:18

唔怕.....
大家會明白佢都係講下姐....
唔會當真.....
我係永恆的新手

這首內地名曲返內地一定要識唱!
tsw 發表於 2010-7-27 23:28

我唔識用國語wow...會好似講粗口wow
我係永恆的新手

依家係睇下小麥草做緊咩...........
我係永恆的新手

小麥草不在鸚兒房,睇唔到,不如今晚用部IP cam 錄低 12 hours 既小麥草比你慢慢睇 la...
BoBoBoBo 發表於 2010-7-28 13:48

唔洗la thank you
我係永恆的新手

可能係認真,唔係講吓wow! 佢哋已經識用字,鬧咬都係用中、英文加大叫,唔用雀語ga!
BoBoBoBo 發表於 2010-7-28 17:06

haha~~~~唔怕la,走左咪又走番來
我係永恆的新手

DONALD之後又一作曲家.......DONALD的成名作係"姑媽之歌"
我係永恆的新手