返回列表 發帖
你哋講果d對付蟑螂方法好可怕啊!  

頭先學bobobobo比荔枝小雲食, 見佢滴咗d汁落地, 即刻有陰影, 心諗會唔會惹蟑螂? 抹極都覺得唔夠乾淨

《硼酸拖地防蟑法》
以熱水溶解適量硼酸後,用拖把或抹布擦拭地板,乾燥之後,白色硼酸結晶會滲入地板隙縫,可防蟑螂、螞蟻等。
tsw 發表於 2010-7-11 23:48

但係怕唔怕d鸚鵡係地下行嘅時候hi倒d硼酸?

睇返你哋回POST嘅時間, 點解個個都唔駛瞓嘅?

室內晒雀

Friday 16.7.10 收到窗花
放咗上個窗上面隱型咗
Sunday 18.7.10 第一次成功室內晒雀
7am 太陽照射企架處都有32度
又要噴水,又要開風扇降温
又要睇住佢哋唔好四圍爬,打架 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-7-19 08:31

好唔錯喎, 寶寶晴晴真係乖乖, 比我幾隻一定咬爛塊curtain

小朋友~

carol 來看看
有人偷看"小雲&小寶"
layer 發表於 2010-7-22 21:38

hehe~小朋友都幾大膽喎, 兩隻咁大嘅雀係面前都唔驚

個月歷我收埋咗唔捨得用呢!

我仍住D草青BB, 生歐歐, 應該唔多好食

hahaha∼咁寶寶有冇自己執番D玩具呀?

呢種 Blackberry 唔會流汁 822拿你那部比大家d 鸚鵡咬吓都好bor
BoBoBoBo 發表於 2010-8-10 20:13

blackberry妳係邊度買呀? 我以前買過, 有時甜有時唔甜, 一唔甜就成屋都冇人/雀吼, 所以冇再買

e排車厘子當造, 我全家每天都吃, 小雲小寶一雀一粒, 吉吉半粒, 我會要佢哋站在企架上吃, 吃完洗乾淨手仔咀仔先准再做其他嘢

晴晴好叻女呀! 係妳教佢定寶寶教佢嫁?

嘩! bobobobo, saiga 同tsw, 乜你哋咁早, 我仲以為自己今日好早tim, 點知一打開電腦就見到你哋

今日我咁早起床, 係因為今朝吉吉第一次識講"媽媽"呀 (佢瞓係我睡房,驚醒咗我), 仲講咗好多次, 講到我埋去抱佢為止

只係前幾日播咗一個鍾頭錄音機比佢聽, 冇乜認真教佢, 估唔到佢已經學咗, 仲講得唔錯tim, 真係老懷安慰

無辨法,晴晴寶寶照常6:30am 起床 日出咗好耐,要"哂太陽、哂太陽,太陽、哂太陽"
BoBoBoBo 發表於 2010-8-14 07:30

晴晴寶寶日日有得晒太陽, 真係好幸福呀!  最幸福係有咁愛錫佢哋嘅爹哋媽咪, 可以一路涼浸浸玩玩具一路晒

恭喜晒 吉吉好叻仔 講得出這世間令你最窩心的兩個字"媽媽" ,有無感動到喊?
吉吉真係抵錫
BoBoBoBo 發表於 2010-8-14 22:55

冇喊呀! 剩係有d驚喜, 不過之後直到而家都冇再叫lu

我見到晴晴daddy好辛勤呀!