返回列表 發帖

原來未係時候睇Turtle

http://www.seaturtlespacecoast.org/main/page_turtle_watch.html
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

我個仔係大小通殺
OnOn 發表於 2010-4-29 00:41

我都覺得妳應該同妳個仔去, 好開心的體驗

明天應該會去淘金, 遲兩日會去12門徒石同the great ocean road

原本plan咗去mornington 出海同海豚游水, 不過來到天氣好凍, 可能改去酒庄便算
carolee 發表於 2010-4-29 00:44

如無記錯,Great Ocean Road 好多彎,小心暈車浪
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

如無記錯,Great Ocean Road 好多彎,小心暈車浪
BoBoBoBo 發表於 2010-4-29 00:50

Great Ocean Road .......
係我最愛的地方之一,因為多灣......
Geelong都可以停一停睇下.....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

Great Ocean Road .......
係我最愛的地方之一,因為多灣......
Geelong都可以停一停睇下.....
Cozzy 發表於 2010-4-29 00:58

去時用5小時,回程走另一條路用2.5小時,早知唔行Great Ocean Road,坐到我頭暈作嘔,仲要係兩次!
Geelong 有咩睇? 好出名但唔記得。

Carol 記得拍d 十二門徒Videos 比大家睇。
淺灰鸚 =晴晴, 女

上次去見到有人影結婚相.....
carol記得帶多年jacket.....果邊好大風
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

上次去見到有人影結婚相.....
Cozzy 發表於 2010-4-29 01:05

咪比風吹到頭都甩? 仲要係婚紗相
淺灰鸚 =晴晴, 女

打聽下係咪有人食酋長~?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

打聽下係咪有人食酋長~?
風中飛鸚 發表於 2010-4-29 01:29

MELBOURNE係好文明的地方.......
可能係outback會有
我係永恆的新手

我好多年前去呢個島睇企鵝時,得2~3度,凍到我癡肺~~ 同行的朋友話佢長年係英國讀書,凍到慣哂,所以冇帶多件羽絨。結果係個海邊佢凍到面都青埋,最後搶埋我件褸~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

順風.....繼續開心呀

我好多年前去呢個島睇企鵝時,得2~3度,凍到我癡肺~~ 同行的朋友話佢長年係英國讀書,凍到慣哂,所以冇帶多件羽絨。結果係個海邊佢凍到面都青埋,最後搶埋我件褸~~~
sodagreensimon 發表於 2010-4-29 08:32

昨天等企鵝的時候下著雨, 更加冰冷, 不過我一早有準備, 穿了3件褸, 好溫暖, 一D都唔凍

順風.....繼續開心呀
pinko 發表於 2010-4-29 14:09

好呀!

carol,
那裹有一間食鯊魚扒很出名很好吃的,我不吃魚也覺得好食

見唔見有農夫開鎗打酋長鸚鵡?
風中飛鸚 發表於 2010-4-29 00:08

啊..三年前去Great Ocean Road,
d鳥蠅多到好似好左蜂巢, 對手keep住耍太極fing開佢地..

我以前係Flemington Bridge某條路邊見過一隻朱冠散緊步
唔知佢係野生定係走雀

結果我哋來緊呢3日都係參加local tour:

1 may ~ mornington 騎馬+ 浸溫泉
2 may ~ great ocean road + 12 門徒石
3 may ~ puffing billing train, healesville wildlife sanctuary, COZZY 介紹的dandenong, 酒庄wine tasting

去puffing builling 唔好穿著白色.....因為會黑曬
healesville wildlife sanctuary果度的飛鳥show好好睇
果頭我成日去嫁......
我係永恆的新手

d企鵝行路真係好好笑
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

當年去過兩次, 一次有入場, 令一次無入場, 得佢地自己入去, 我係車度訓. D 企鵝好細隻, 好得意嫁~