返回列表 發帖
小試牛刀都開住窗...?
楚峰 發表於 2010-6-1 12:08

我地睇到心驚驚,但個裝修佬Joelee對自己既傑作好有信心。
以防萬一,買埋幾條彈弓繩加索帶(Buy你個Idea) 做多重保險先。
你仲有無idea要補充?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

我地睇到心驚驚,但個裝修佬Joelee對自己既傑作好有信心。
以防萬一,買埋幾條彈弓繩加索帶(Buy你個Idea) 做多重保險先。
你仲有無idea要補充?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-1 14:36

補充就係照開窗...不過唔好開咁大...唔好俾佢可以直接爬出去...

補充就係照開窗...不過唔好開咁大...唔好俾佢可以直接爬出去...
楚峰 發表於 2010-6-1 20:43

Thank you! 我地好重視你 d idea ga!
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

有怪風吹開個窗點算, 太危險了, 博唔過
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

點解睇相好似唔太穩陣咁嘅?  睇到我好心驚

睇到我心驚驚呀...please be careful

好,再找專業人事研究研究先
淺灰鸚 =晴晴, 女

好開心! 亞加力膠窗花已到手 ,多謝飛鸚趕工起貨!
Fit 晒個窗,放咗上去都唔覺眼,呢個夏天晴晴寶寶可以盡情陪住我同Daddy,邊晒太陽邊親子喇!

飛鸚,pls check PM.
淺灰鸚 =晴晴, 女

影左相未呀~~~想睇喔~~~

飛鸚~~~~~
層層支企棍ok未喔~~~~?

影左相未呀~~~想睇喔~~~

飛鸚~~~~~
層層支企棍ok未喔~~~~?
layer 發表於 2010-7-16 22:47

未影呀! 等個主角太陽伯伯起身先影! (如果有Nike、花花芬達係度就可以即刻影比你睇! )
淺灰鸚 =晴晴, 女

未影呀! 等個主角太陽伯伯起身先影! (如果有Nike、花花芬達係度就可以即刻影比你睇! )
BoBoBoBo 發表於 2010-7-16 22:49

呢個太陽出現左, 要戴耳塞~~~

呢個太陽出現左, 要戴耳塞~~~
layer 發表於 2010-7-16 23:02

仲要係三隻~~~~一個墟
淺灰鸚 =晴晴, 女

太陽伯伯、太陽伯伯、你去咗邊、你去咗邊、
快啲快啲出嚟、快啲快啲出嚟、
照著BoBoBoBo灰鸚、照著 layer相思

太陽伯伯、太陽伯伯、你去咗邊、你去咗邊、
快啲快啲出嚟、快啲快啲出嚟、
照著BoBoBoBo灰鸚、照著 layer相思

tsw 發表於 2010-7-16 23:08

我知係邊首童謠改篇 ,唱咗出嚟
淺灰鸚 =晴晴, 女

我知係邊首童謠改篇 ,唱咗出嚟
BoBoBoBo 發表於 2010-7-16 23:15

唱啦.. 唱啦

唱啦.. 唱啦
tsw 發表於 2010-7-16 23:19

打開蚊帳,打開蚊帳,有隻蚊,有隻蚊....
淺灰鸚 =晴晴, 女

唱俾所有雀BB聽

曖姑乖
曖姑乖,曖姑乖,曖大姑乖嫁後街,
後街有鮮魚鮮肉賣,又有鮮花戴,
戴唔晒,擺落牀頭畀老鼠拉,
拉拉拉,拉去大新街,
大新街又有個扯皮鞋,扯下開,又扯下埋。

唱俾所有雀BB聽

曖姑乖
曖姑乖,曖姑乖,曖大姑乖嫁後街,
後街有鮮魚鮮肉賣,又有鮮花戴,
戴唔晒,擺落牀頭畀老鼠拉,
拉拉拉,拉去大新街,
大新街又有個扯皮鞋,扯下開,又扯下埋。 ...
tsw 發表於 2010-7-16 23:26

好似聽外婆唱過! 只記得曖姑乖 (又咩呢ga? "好古怪~好古怪"~成首歌d 歌詞都好古怪!)
淺灰鸚 =晴晴, 女

層層媽仲有你未唱快D唱啦!