返回列表 發帖
用飛鸚既亞加力膠...做一個網一出黎...!!

一提起用亞加力膠做網,其實我都諗會唔會係好似膠箱其中一塊咁,可以開d圓型或長方型嘅透氣孔,
又可透光,
又可在室內晒太陽,
又唔嘈到隔離屋,
又唔怕佢哋掛自己係d鐵網時被鷹attack (d鷹朝朝晚晚 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-5-1 12:36

仲可以爬添...

我最想知你 用咩方法固定個架?同時又可方便開關窗戶
BoBoBoBo 發表於 2010-5-5 15:25

可以睇清楚佢隻窗係舊式...下面有條鐵個種...
可以向網既下方有個位置係冇格仔...可以用條鐵推出/拉入隻窗

都有諗過用勾放4角,只係唔知邊種勾唔會用用吓跌落呢? 又或者自己鑽孔要否用特別鑽頭?

我試過將幅長紗廉掛到育鸚房門口,但幾日後就咬出大孔

都有諗過用格仔架,但最不影響景觀應該係用亞加力 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-5-6 19:55

掛到實一實既問題...用索帶解唔解決到...?

索帶應該幾下就咬爛
carolee 發表於 2010-5-7 09:12

如果個網係白色...索帶索左上去之後佢應該唔會專登爬去個個位咬爛條索帶...
如果索到最緊...佢個咀尖"zip"唔到入去...冇咁易咬得斷...

Testing Testing...寶寶測試...

小試牛刀....先裝個細size...睇佢地有咩反應先

寶寶試過掛自己上去,再四圍咬下咬下,睇到我心驚膽跳!
BoBoBoBo 發表於 2010-5-31 15:14

小試牛刀都開住窗...?

我地睇到心驚驚,但個裝修佬Joelee對自己既傑作好有信心。
以防萬一,買埋幾條彈弓繩加索帶(Buy你個Idea) 做多重保險先。
你仲有無idea要補充?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-1 14:36

補充就係照開窗...不過唔好開咁大...唔好俾佢可以直接爬出去...