返回列表 發帖
加油....妹妹等緊你去接返佢.....
玄鳳鸚鵡 - momo

my fd 加油....

奇蹟之旅要開始la.....完全訓唔到.....
根據昨天的經驗,已經有理想的地點.....
我會努力嫁.....
會打比emsd的朋友叫佢幫手睇下......
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

奇蹟真係係今日早上0550發生左..............
我搵番佢la..............
發現佢之後10分鐘左右自己飛左番來..........
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

奇蹟真係係今日早上0550發生左..............
Cozzy 發表於 2010-5-3 08:06

真係?一家團聚真好。。。
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

大好了....妹妹沒事呀ma?
粟米 - LB
薄荷 - LB

恭喜曬~~快d擺返幾圍~~

實在太開心, 一開機本來想緊點安慰你, 因為真係唔知點寫,
睇到最後, 原來奇蹟已發生.

好開心, 妹妹好叻, 亦因為你平日訓練有數
ONON

恭喜晒!
以後小心睇住佢妹妹la
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

今朝專登早D入tree tree 睇妹妹店!
wah!..一睇到你個post感動到起雞皮!

有樣野唔知你arm 唔 arm聽,
唔好再同佢地練飛...快剪羽!
我知我無乜資格講野,
but just 心底話和關心!

今朝收到Cozzy喜訊....好開心~
本來未訓醒我都醒晒~
妹妹自己飛返嚟, 証明平日軍訓係有用架...
波子(塞仔), 拖肥 & 肥妹(LB)
八週年(塞仔)

恭喜Cozzy 知道妹妹自己飛返嚟, 好開心, 好開心, 真的奇蹟出現

WAAAAA~~~  
睇到你呢個消息實在好開心呀~~~  
尋晚我仲喺度難過緊,唔知講咩安慰說話......奇蹟就發生咗喇~

恭喜曬~~快d擺返幾圍~~
layer 發表於 2010-5-3 08:18

我聽到你細細聲同隻雀講話 “點解走咗阿妹妹唔係你呀,我鍾意妹妹喎”......
真係聞者傷心見者流淚,令到我聚會玩得冇咁開心,仲難過咗一晚 快d請食飯~

我聽到你細細聲同隻雀講話 “點解走咗阿妹妹唔係你呀,我鍾意妹妹喎”......
真係聞者傷心見者流淚,令到我聚會玩得冇咁開心,仲難過咗一晚 快d請食飯~
cheerios 發表於 2010-5-3 11:12

其實如果大眼仔走左我都係會仲傷心(因為佢最乖)......
其實最大原因係佢recall得好d,轉得比較好......
妹妹平日已經係最失控的.....真係最無信心叫到佢番來....
大眼仔唔會小氣嬲我,我今日比左好大條millet佢兩隻.....
食飯無問題la
我係永恆的新手

我早上非常煩忙~收到電話幾忙都要留幾個字~

日出一殺那~街上清非常靜~鸚鵡聽到主人聲音識得回應~(大海撈針就難~在大海俾支針0吉到就易~)

所以我的道理是~你通街傻佬咁搵~簡直冇可能既事~就算佢在你頭頂~你都會錯過~是否浪費時間?

當日出一殺~由鸚鵡搵番你轉頭~佢在上~你在下~點都容易d~

另一方面要恭喜晒主人~大海俾支針0吉到~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

恭喜呵!!!!

好開心, 真的奇蹟出現

今朝訓醒.收到Cozzy喜訊....好開心~