返回列表 發帖
如果kowloon公園有開放時段餵鸚鵡幾好呢!
ktok 發表於 2010-5-4 23:31

下次我帶隊同你地去睇.....melbourne我有地方往
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我有冇睇錯...?係唔係有戈芬氏?

我有冇睇錯...?係唔係有戈芬氏?
楚峰 發表於 2010-5-4 23:44

有...係corella
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

正啊~ cozzy, 係咪真係番去有地方住? 我又去. 幾月先?

Cozzy 發表於 2010-5-4 23:35

好呀! 豪華團,包食宿!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好呀......
下次一齊去.....
d雀比主席寄養......
我係永恆的新手

好呀......
下次一齊去.....
d雀比主席寄養......
Cozzy 發表於 2010-5-4 23:50

飛鸚屋企到時仲多雀過雀街...

飛鸚屋企到時仲多雀過雀街...
楚峰 發表於 2010-5-4 23:52

我果度唔住得好多人...唔怕
我係永恆的新手

好,等我储0下錢先!

唔駛長鏡, 近距離接觸

就....暑假啦.....

好,等我储0下錢先!
ktok 發表於 2010-5-5 00:11

上次我地去16日用左15000左右......如果只去melbourne可以平d....
我係永恆的新手

上次我地去16日用左15000左右......如果只去melbourne可以平d....
Cozzy 發表於 2010-5-5 00:20

3大 1細 唔該

唔駛長鏡, 近距離接觸

就....暑假啦.....
Edward 發表於 2010-5-5 00:18

香港暑假時,Melbourne凍到震 ,日日陰天落毛毛雨,唔好玩。10-12月啦,天氣好,日照又長,好玩得多
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

上次去係上年3月.......
仲未有v仔玩得好free
carol睇雀果度.....係我uncle屋企去15-20mins好近
我係永恆的新手

有咗两隻b之後,我哋都無plan外遊喇! 玩? 等佢哋大個d先啦,你都睇到晴晴嘅"茶煲"情況啦! 天天新款!

http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=8650&page=6
淺灰鸚 =晴晴, 女

我想去塞內加爾睇野生v仔.......法國好多人去度假.......
我係永恆的新手

好靚~  but no rainbow lory ...
愛的力量比死亡和死的恐懼更強大
facebook: heidi88chan@yahoo.com.hk

lory.....
melbourne好小lory.....
我係永恆的新手

Cozzy 發表於 2010-5-5 00:20

我又報名!

但係澳洲D嘢好貴啊!  去16日用15000就OK嗎?  可能係我哋唔知訂, 來來去去都在遊客區消費

好有趣~好值得去既一個地方呀~
好想係有生之年見到好多野生玫瑰葵花係天上飛~

多謝carol分享~!!
玫瑰葵花 ENVY仔