返回列表 發帖
見倒D相已經好開心, 响現場就真係唔得了.

其實你真係好大膽.
OnOn 發表於 2010-5-5 21:32

係呀, 真係好開心~ 我覺得我的朋友比我更大膽很多, 因她從未接觸過鸚鵡, 卻好主動去跟他們玩, 其他朋友都只敢撤瓜子在地上給他們吃

好有趣~好值得去既一個地方呀~
好想係有生之年見到好多野生玫瑰葵花係天上飛~

多謝carol分享~!!
mavisweet 發表於 2010-5-5 10:11

咁不如honeymoon去啦!

見到好多野生玫瑰葵花係天上飛~好易melbourne有
我反而想去睇野生的彩鳳....要入outback.
仲有野生塞內加爾......唔知點去,好似法國有機去
仲有野生金剛.......去巴西都好難,轉幾次機
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

南非航空好似有機由香港去南非, 再轉機去巴西, hkd:15000~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

見到好多野生玫瑰葵花係天上飛~好易melbourne有
我反而想去睇野生的彩鳳....要入outback.
仲有野生塞內加爾......唔知點去,好似法國有機去
仲有野生金剛.......去巴西都好難,轉幾次機
Cozzy 發表於 2010-5-6 11:40

e家去法國有promotion 喎! EUR今日仲跌到 HK$10 以下! 你又可以出發16天$15,000去歐洲!!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

兩個地方都太貴同太遠la....
比去outback仲難
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

咁不如honeymoon去啦!
carolee 發表於 2010-5-6 08:37

上次我地見好多 好多 Galah, 係草地同馬路 行,好可愛,不過d村民就好憎佢地" ,出埋Notice "不准餵雀"
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

兩個地方都太貴同太遠la....
比去outback仲難
Cozzy 發表於 2010-5-6 12:22

我覺得去法國應該平過澳洲, 不過澳洲好玩d

塞內加爾其實係非洲
我係永恆的新手

都唔算遠喇! Joelee願望係去南極睇皇帝企鵝呀
淺灰鸚 =晴晴, 女

都唔算遠喇! Joelee願望係去南極睇皇帝企鵝呀
BoBoBoBo 發表於 2010-5-6 14:16

呢個願望照計唔難, 下次你哋唔好返澳洲, 去南極咪得囉!

好似要係南非過去,仲要坐d拋到嘔既船十日八日wow

仲未計南極既氣溫低過Phillip Island 好多好多

造物主真係好奇妙,set左佢地個生理時鐘係d咁惡劣既環境下,完全只有適者生存

咦? Carol 你地返到HK未?
淺灰鸚 =晴晴, 女

塞內加爾其實係非洲
Cozzy 發表於 2010-5-6 13:36

塞仔同灰鸚係咪同鄉?
淺灰鸚 =晴晴, 女

塞仔同灰鸚係咪同鄉?
BoBoBoBo 發表於 2010-5-6 15:00

係.......灰鸚係比較中部,塞內加爾係海邊
我係永恆的新手

好似要係南非過去,仲要坐d拋到嘔既船十日八日wow

仲未計南極既氣溫低過Phillip Island 好多好多

造物主真係好奇妙,set左佢地個生理時鐘係d咁惡劣既環境下,完全只有適者生存

咦? ...
BoBoBoBo 發表於 2010-5-6 14:24

咁去南極真係要克服好多嘢喎!

我哋返咗來兩日了! 如果最想睇嘅鸚鵡, 對我來說是去巴西睇野外嘅紫藍金剛

紫藍金剛~我想養一打
淺灰鸚 =晴晴, 女

紫藍金剛~我想養一打
BoBoBoBo 發表於 2010-5-6 15:22

唔怕寶寶同程程呷醋啊???????

YEEYEE 發表於 2010-5-6 18:08

想去Tasmania!
淺灰鸚 =晴晴, 女

YEEYEE 發表於 2010-5-6 18:08

唔怕! 寶寶係順得人,晴晴一向唔多睬我!不過佢哋一d都唔會jealous,紫藍金剛無得買ga!
淺灰鸚 =晴晴, 女

me too ,新年既假期可能去啊....