返回列表 發帖
想去Tasmania!
BoBoBoBo 發表於 2010-5-6 19:58

去LA去LA去LA......
地方好美.....有D人都好美
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

去LA去LA去LA......
地方好美.....有D人都好美
Cozzy 發表於 2010-5-6 22:08

無時問留意d人靚唔靚,吸引我哋ge只會係birds & animals,同埋風景

好enjoy 去d 山卡啦嘅地方,日間看天上的天堂光,晚上看到數不盡的星星,再等日出看太陽由水平線上升,跟住四處開始有很多很多的雀烏聲.....不過幾日就夠 我哋會好掛住對寶貝ga!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

人靚唔靚,鄉村的人比較單純......所以靚
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

人靚唔靚,鄉村的人比較單純......所以靚
我係永恆的新手

very nice!

me too ,新年既假期可能去啊....
YEEYEE 發表於 2010-5-6 19:59

澳洲唔係人人岩去,我公司d同事只係鐘意Shopping,佢地一聽到我既行程係 "觀光..觀光..觀光.." 就會無興趣。"嘩! 咁悶! 唔岩我"

識到樹樹d人至覺得自己先至係正常人
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

幾鍾意澳洲家,前年去過一次,感覺真係好好,日間個天好鬼藍(香港好耐無見)
視線仲可望到好遠........,香港唔使望已經周圍都係樓啦.......
嘩夜晚個天D星星多到......香港10粒8粒都沒啊......
SHOPPING 香港D野一定平過澳洲,除非香港沒得賣既啫...而且澳洲好多野MADE IN CHINA,其實都沒咩好買..
鍾意大自然-澳洲真係一個令人唔捨得走既地方

贊成呀!  真係玩到唔捨得走, 仲有好多地方想去, Tasmania都係我好想去的地方

澳洲唔係人人岩去,我公司d同事只係鐘意Shopping,佢地一聽到我既行程係 "觀光..觀光..觀光.." 就會無興趣。"嘩! 咁悶! 唔岩我"

識到樹樹d人至覺得自己先至係正常人
BoBoBoBo 發表於 2010-5-7 11:36

其實SHOPPING冇地方好得過香港, 價廉物美, 咩嘢都有

有無食下d地道野.....有間食pancake的好好味....仲有意大利夥.......仲有雪糕
我係永恆的新手

email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我d思鄉........十分嚴重........
我想去坐buffing billy....
食雪糕同pancake 呀!!!!
我係永恆的新手

我一月去Sydney,見到好少野生鸚鵡,又無daytour去look

Cozzy 發表於 2010-5-7 22:03

去la~去la~航空公司正在做promotion
淺灰鸚 =晴晴, 女

我一月去Sydney,見到好少野生鸚鵡,又無daytour去look
jennymok 發表於 2010-5-7 23:23

Sydney要去blue mountain
我係永恆的新手

BOBO 你做航空公司家??

2x年前去過Blue Mountain, Gold Coast, Melbourne等地方,(自己年紀少)依稀記得只在Blue Mountain見過鸚鵡,其他地方真唔覺眼,可能當時只留意袋鼠,樹熊!

BOBO 你做航空公司家??
YEEYEE 發表於 2010-5-7 23:43

我都想 !只係最近兩日睇報紙見到廣告,因為Carol令我好想去Holiday ,不禁多望兩眼
淺灰鸚 =晴晴, 女

Cozzy 發表於 2010-5-7 22:03

咁咪返鄉下行下囉!   咪講話你, 我剛剛回來已好想再去

Sydney要去blue mountain
Cozzy 發表於 2010-5-7 23:43

我幾年前去過blue mountain, 不過果時未養鸚鵡, 去到都完全冇留意有冇鸚鵡