返回列表 發帖

野生葵花@melbourne, australia

我哋同d野生葵花玩得好開心,   忽發奇想,  香港果d野葵, 攞d嘢食引下佢哋, 會唔會都同人玩呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係咪有隻玫瑰??
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

好靚呀,在邊度有得睇

好正呀~  
如果香港都可以咁就好....
得閒去同佢地玩下就可以止下毒

really jealous!! 佢地一 d 都唔驚人? 友善嗎? 我都好想摸下呀!
第四張係咪有兩隻 corella?

really jealous!! 佢地一 d 都唔驚人? 友善嗎? 我都好想摸下呀!
第四張係咪有兩隻 corella?
爆谷 發表於 2010-5-4 22:10

係呀, 不過d大葵好霸道, 唔淮其他細體型嘅飛過來我哋度食嘢

當地人話佢哋會咬人同搶嘢食, 但我覺得佢哋好友善呀, 不過我其他幾個朋友都唔敢同佢哋玩

好正呀~  
如果香港都可以咁就好....
得閒去同佢地玩下就可以止下毒
ssassa 發表於 2010-5-4 22:02

我都係咁話

好靚呀,在邊度有得睇
win_hk 發表於 2010-5-4 22:00

澳洲墨爾本

係咪有隻玫瑰??
ching924 發表於 2010-5-4 21:58

有好多隻tim!

係咪我講果度呀??
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

體型差別大,大蝦細.
有無其他葵花? 例如細葵 (偏愛 )

曄! 好開心呀你哋! 好大收穫wow! 不枉此行!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好似好多隻發仔同吉吉咁,
好可愛!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

可以同野生鸚鵡近距離玩, 真係好好玩呀~
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

係咪我講果度呀??
Cozzy 發表於 2010-5-4 22:22

係呀, 多謝係好介紹呀!

可以同野生鸚鵡近距離玩, 真係好好玩呀~
Empire 發表於 2010-5-4 22:25

真係好開心

好玩呀!我都想去止毒!

好似好多隻發仔同吉吉咁,
好可愛!
YVONNE 發表於 2010-5-4 22:25

係呀, 好多發仔同吉吉, 不過佢哋全都好肥大, 唔知係咪運動得多係唔同d?!

係呀, 好多發仔同吉吉, 不過佢哋全都好肥大, 唔知係咪運動得多係唔同d?!
carolee 發表於 2010-5-4 22:29

係睇我就知果頭好食好住la
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

如果kowloon公園有開放時段餵鸚鵡幾好呢!