返回列表 發帖
都係做男仔自由d, 我以前一個人去成個月自由行, 都無人理.

好精彩

一個好想去的地方, 要計劃計劃
ONON

下星期就知, 我已經有幾個後備PLAN, 仲買定旅遊書, 因為唔打算去大肆SHOPPING,
所以搵定想去邊D地方, 行程同交通等. 我已經上網搵定平價酒店同民宿,
火車証同SOFTBANK資料都準備好, 萬事俱備, 只等通知,
不過 ...
YVONNE 發表於 22-5-2010 23:28

放心, 伯母唔識上鸚鵡樹, 佢唔會知
ONON

下星期就知, 我已經有幾個後備PLAN, 仲買定旅遊書, 因為唔打算去大肆SHOPPING,
所以搵定想去邊D地方, 行程同交通等. 我已經上網搵定平價酒店同民宿,
火車証同SOFTBANK資料都準備好, 萬事俱備, 只等通知,
不過 ...
YVONNE 發表於 2010-5-22 23:28

睇黎,你都係prefer"自由行"…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

我上次去的時候, 一隻咬毛雀都冇見到, 隻隻都好靚仔嫁!

有冇同企鵝, 孔雀果D玩呀?

不過 ...
YVONNE 發表於 2010-5-22 23:28

YVONNE, 我哋6月24日會去大板, 如果到時有時間都會去神戶花鳥園玩下

YVONNE, 我哋6月24日會去大板, 如果到時有時間都會去神戶花鳥園玩下
carolee 發表於 2010-5-23 01:11

又去旅行? 今年驛馬星動? Carol ,呢幾日唔覺你上樹?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

又去旅行? 今年驛馬星勳? Carol ,呢幾日唔覺你上樹?
BoBoBoBo 發表於 2010-5-23 01:13

隻無線MOUSE冇電, 日日都唔記得買, 所以用唔到電腦

HAHA~去旅行有一半是身不由己, 下半年應該安穩D

carolee 發表於 2010-5-23 01:19

呢d身不由己又好唔錯喎
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

carolee 發表於 2010-5-23 01:19

我都好想咁身不由己呀

你們真好,旅行話去就去,
我是雙無人仕...........無錢、無假期

好精彩

一個好想去的地方, 要計劃計劃
OnOn 發表於 2010-5-23 00:10

Onon, 原來東京上野動物園有企鵝仔~ (可能你一早知 )
雖然唔多郁, 唔壯觀, 企鵝池既地方又細左少少.. (貌似新館建築中)
不過企鵝數目好多!

走寶以為上野動物只有猩猩、馬騮之類

上次去早野,只係買手信。
淺灰鸚 =晴晴, 女

我上次去的時候, 一隻咬毛雀都冇見到, 隻隻都好靚仔嫁!

有冇同企鵝, 孔雀果D玩呀?
carolee 發表於 2010-5-23 01:09

奇怪...唔通換毛換到過晒龍??
我今次去眼見有約一至兩成有甩毛徵狀
全部都係肚而上既地方甩

hahah...
我一入掛川花xx, 就食lunch buffet
之後象徵性同d鴨呀, 企鵝呀, 貓頭鷹呀...影左dd相
連室外既雀鳥表演都睇唔夠五分鐘...
就忍唔住直標入太陽館
直至休館
所以無同非太陽既動物玩過...

幾日冇上嚟, 宜家先睇到d靚相, 多謝分享!
雖然好多太陽, 但以Nike粉絲身份認為, 始終都係Nike靚d!
ngkare 發表於 2010-5-22 22:45

以Nike主人身份認為
Nike呢隻震叫一族竟然有粉絲...實在受寵若驚
又送多條片俾你先~
[youtube]8YYl3reLryE[/youtube]

*layer, 呢種就係正宗"投訴要老婆tum"~

好唔滿意咁喎~~~

走寶以為上野動物只有猩猩、馬騮之類

上次去早野,只係買手信。
BoBoBoBo 發表於 2010-5-23 11:16

上野猩好攪笑

上野猩好攪笑

clymcm 發表於 2010-5-23 13:07

果然有猩猩! 估中!
淺灰鸚 =晴晴, 女

正呀.......d太陽多到,,,,,,,
唔知要唔要戴耳塞^^

係唔係繁殖期...咬毛築巢?