返回列表 發帖

遠征太陽

為了一見Nike同胞
鼓起勇氣首嘗日本東京自由行!

去相~

由箱根出發到靜崗掛川

靚爆車站海報

掛川花鳥園!

鴨多 蝦 鴨少

玩完. 閃

吊起的都是真花! 日本人真厲害

太陽之門

芝麻開門

發生什麼事..咬毛? 被咬毛? 甩毛? X毛...

而且不只一隻是這樣

牠們的爪全都很利! 深切感受到磨爪棍的威力..       

[youtube]7S-i6tKMrRU[/youtube]

吞的很吃力..是老了嗎?

要親親太陽又要尖叫的日本少女

很一致

這種速度不懂拍...總之很震撼!

[youtube]L6Ej1lPYvO0[/youtube]

這個小朋友更嚴重, 連耳窿都看到 (左邊)

另外是上野動物園的
我這大鄉里進場後才發現原來有鸚鵡~

我名牠為 "吹脹汽球鳥"

這LB一定不怕人

還很黏, 估計很容易上手

回家後, 與Nike來個情深擁抱
掛死了!~~~
見過"半"野生的太陽鸚鵡,
才知道原來Nike是多麼的溫柔, 姿整, 好言
還是牠最好~

多謝分享,,有機會都想去下
都係鍾意白眼圈ge太陽多d,,黑色好似怪怪地咁

好多太陽@@!
不過好多都好似咬毛=口=
一達達0.0

多謝分享..........
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

好正喎! 不過都係你隻Nike最正

點解d甩毛雀唔洗隔離?
D相好靚呀! 我一路睇一路想像,如果Parrot Tree 有間咁正嘅玻璃屋,咁我哋d雀都可以高速飛行大家齊拍速照 (你個張好靚呀!)
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

太陽太猛, 戴番幅超先睇圖~

都係鍾意白眼圈ge太陽多d,,黑色好似怪怪地咁
winglb 發表於 2010-5-21 22:07

i think so...我懷疑係咪混左d珍達DNA

非常精彩~好似現場一樣~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

師妹下次去南美.....睇野生太陽
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

好正喎! 不過都係你隻Nike最正

點解d甩毛雀唔洗隔離?
D相好靚呀! 我一路睇一路想像,如果Parrot Tree 有間咁正嘅玻璃屋,咁我哋d雀都可以高速飛行大家齊拍速照 (你個張好 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-5-21 22:19

Thanks~

我都想知點解會開放個一..兩成甩毛太陽俾遊客參觀
想大眾認識多d?
但係又唔怕野到健康雀??
好似睇人地d相同片, 都唔多覺有咁多甩毛..

會費50大元可享用玻璃大屋!~~ arhahhaa
好提議好提議!

一齊叫.....玻璃大屋玻璃大屋玻璃大屋~~~~~
我係永恆的新手

師妹下次去南美.....睇野生太陽
Cozzy 發表於 2010-5-21 22:59

師兄, 因為nike, 我窮困到連衫都買唔起
日日青BB~

日日青BB~
clymcm 發表於 2010-5-21 23:03

其他果d都比nike做左加闊工程
我係永恆的新手

日日青BB~
clymcm 發表於 2010-5-21 23:03

Cozzy sponsor
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

Cozzy sponsor
BoBoBoBo 發表於 2010-5-21 23:06

我要去非洲呀~~~~~~睇cape,塞內加爾,meyer.......仲有灰鸚....
我係永恆的新手

下個月我都會去日本, 我參加個團都會去掛川花鳥園, 不過未知成唔成行, 如果唔成行, 我會改做自由行, 應該唔會好難搵.
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

下個月我都會去日本, 我參加個團都會去掛川花鳥園, 不過未知成唔成行, 如果唔成行, 我會改做自由行, 應該唔會好難搵.
YVONNE 發表於 2010-5-21 23:19

我係由箱根去, 回程番東京 (根據carolee提示, 坐急行到山手線品川站)
唔難去~ 只係$$$$$

我個日留到4pm左右時 (5pm休館), 原本要100yen既餵雀飼料免費任攞~
班太陽又開始大群回環飛, 好好睇!

我係由箱根去, 回程番東京 (根據carolee提示, 坐急行到山手線品川站)
唔難去~ 只係$$$$$

我個日留到4pm左右時 (5pm休館), 原本要100yen既餵雀飼料免費任攞~
班太陽又開始大群回環飛, 好好睇!
clymcm 發表於 2010-5-21 23:26

謝謝你的資料, 如果我有唔清楚再請教你丫, THANKS!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

好精彩呀 睇到我都好想去
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

日本真係好, 一次都無去過...