返回列表 發帖
好叻呀
我要努力啲訓練我個隻先
豬耳 發表於 2010-5-27 19:26

你果隻識得戴帽, 都好叻啊!

open得好有力,可愛到極
shairley 發表於 2010-5-27 19:32

謝謝妳稱讚吉吉呀!

吉吉好叻叻呀~
Empire 發表於 2010-5-27 17:52

謝謝妳稱讚吉吉呀! BB改咗名未呀?

自轉就係好似吉吉咁...公轉應該就係圍住你飛(你 = 地球 = 自轉)...
楚峰 發表於 2010-5-27 11:27

咁等我第日訓練吉吉公轉先

吉吉好叻叻呀
我koo koo淨係識得turn, 仲要係見到食物先turn, 見唔到奬勵就啋你都傻
tangpf0809 發表於 2010-5-27 11:22

大白剩係專職嗲主人就夠

吉吉 very good !!

吉吉好勁呀~~
sodagreensimon 發表於 2010-5-27 10:58

太跨獎了!

萬丈高樓從地起~小卡比都係咁開始架~俾心機丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

姐係轉law....你見佢d雀個名吟形你就知佢轉都要有個形的名la
Cozzy 發表於 2010-5-27 21:09

以為我講笑呀?  電光毒龍轉係王小虎嘅絕招,好多鸚鵡都學識左---> 擔住人隻手啲肉,然後轉,輕則瘀傷,重則流血不止

我都知呢個gag好爛...

佢又乖又叻d色又令

以為我講笑呀?  電光毒龍轉係王小虎嘅絕招,好多鸚鵡都學識左---> 擔住人隻手啲肉,然後轉,輕則瘀傷,重則流血不止

cheerios 發表於 2010-5-28 00:06

原來係哩招.........
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

萬丈高樓從地起~小卡比都係咁開始架~俾心機丫~
風中飛鸚 發表於 2010-5-27 23:56

我冇咁遠大嘅志向要學小卡比呀,  佢識小小動作我都好滿足了

吓? 雀雀學識呢招好殘暴啊!

佢又乖又叻d色又令
alex00056 發表於 2010-5-28 00:09

謝謝你對吉吉的讚美呀!

我中過,大B哥都識呢招,
好痛…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

41# carolee

其實已經中咗吉吉毒, 再買雀就唔諗凱克, 首選吉吉.

訓練鸚鵡, 絕不容易, 你都花了唔少時間.

我隻forrest而家學比手手, target同轉圈.

不過識比手手有時有會唔識上手, 好攪笑
我的小雀:
Wi 仔: 黃化雞尾William(已飛走)
Earl 仔:原色灰雞尾Earl Grey
拔拔同娜娜: 桃面LB Robert 同 Clara
Greenwich: 綠色小LB
Forrest: 亞歷山大仔(屋企裡面年紀最細, 身型最大嘅成員)

41# carolee

其實已經中咗吉吉毒, 再買雀就唔諗凱克, 首選吉吉.
大飛 發表於 2010-5-28 01:25

咁不如妳買隻囡囡同我對襯家

我中過,大B哥都識呢招,
好痛…
mmchu 發表於 2010-5-28 00:44

嘩, 聽到呢招個名都覺痛,  大b哥點學返來嫁?

訓練鸚鵡, 絕不容易, 你都花了唔少時間.

我隻forrest而家學比手手, target同轉圈.

不過識比手手有時有會唔識上手, 好攪笑
chiu_cc 發表於 2010-5-28 06:01

呢兩個動作都比較易, 一陣間佢就識, 每個唔駛半個鍾

所以暫時再諗唔到其他簡易動作教佢