返回列表 發帖

我都最愛------>Wild Cape Parrot

我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

移民去佢哋住嘅地方,起間屋,每日定時定候餵嘢佢哋食,一群群乜色都有,日日見住你嘅至愛!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

移民去佢哋住嘅地方,起間屋,每日定時定候餵嘢佢哋食,一群群乜色都有,日日見住你嘅至愛!
BoBoBoBo 發表於 2010-6-1 21:00

佢地的數量小到去佢地的出生地都好難見到
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

佢地的數量小到去佢地的出生地都好難見到
Cozzy 發表於 2010-6-1 21:08

咁就啱啦!你移民去打正旗號開繁殖場
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

BoBoBoBo 發表於 2010-6-1 21:11

開繁殖場???都好......可惜要有一pair都好難
我係永恆的新手

開繁殖場???都好......可惜要有一pair都好難
Cozzy 發表於 2010-6-1 21:12

祈禱啦! 呢d 難不到God! 只係睇你信德有幾大!
可能你求到90歲先有,但你有115歲命,都有1/4世紀去做福後世
淺灰鸚 =晴晴, 女

祈禱啦! 呢d 難不到God! 只係睇你信德有幾大!
可能你求到90歲先有,但你有115歲命,都有1/4世紀去做福後世
BoBoBoBo 發表於 2010-6-1 21:18

Abraham???
其實cape有一個的亞種(只係學名唔同)會比較多....
可以買到的...
我係永恆的新手

BoBoBoBo 發表於 2010-6-1 21:11

我地去參觀~~~~~~~~

Cozzy包食宿機票另加大抽獎!
淺灰鸚 =晴晴, 女

BoBoBoBo 發表於 2010-6-2 21:58

都可以......但每位雀友要助養一隻.....cape先得
我係永恆的新手

BoBoBoBo 發表於 2010-6-2 21:58

送cape, 送機票, 送農場大屋~~~~

都可以......但每位雀友要助養一隻.....cape先得
Cozzy 發表於 2010-6-2 22:18

廣告 :
助養每日只需$2.3(hkd)~~
助養者每年可得來回機票, 住宿來繁殖場探訪~~~~

送cape, 送機票, 送農場大屋~~~~

廣告 :
助養每日只需$2.3(hkd)~~
助養者每年可得來回機票, 住宿來繁殖場探訪~~~~
layer 發表於 2010-6-2 22:55

都可以....大家比幫幫手....等我開左個場先
我係永恆的新手

都可以....大家比幫幫手....等我開左個場先
Cozzy 發表於 2010-6-3 00:21

甘就快D啦!

甘就快D啦!
tsw 發表於 2010-6-3 03:27

十卜十卜十卜十卜十卜
唔好再諗喇,原來你唔止會有一隻,係有一個場咁多隻,另外再n隻蛋等住出世。
Action!
淺灰鸚 =晴晴, 女

十卜十卜十卜十卜十卜
唔好再諗喇,原來你唔止會有一隻,係有一個場咁多隻,另外再n隻蛋等住出世。
Action!
BoBoBoBo 發表於 2010-6-3 08:27

day dream 果時有law
我係永恆的新手

day dream 果時有law
Cozzy 發表於 2010-6-3 08:52

...Parrot Tree Admin post: "Cozzy Wild cape parrot 鸚鵡繁殖場五週年會慶 --- 報名處"~~報名者可得來回機票, 住宿來繁殖場探訪~~~~Sponsor by Cozzy~~
淺灰鸚 =晴晴, 女

...Parrot Tree Admin post: "Cozzy Wild cape parrot 鸚鵡繁殖場五週年會慶 --- 報名處"~~報名者可得來回機票, 住宿來繁殖場探訪~~~~Sponsor by Cozzy~~
BoBoBoBo 發表於 2010-6-3 10:28

要出左......cape parrot 鸚鵡繁殖場完夢晚會先.....之後開到先有五週年會慶
我係永恆的新手

要出左......cape parrot 鸚鵡繁殖場完夢晚會先.....之後開到先有五週年會慶
Cozzy 發表於 2010-6-3 11:24

夢想會成真...

Cozzy夢想..."Wild Cape 後代多如天上繁星~~~"
Parrot Tree 會員夢想.."Cozzy每年包來回機票 住宿,參觀繁殖場~~~"

齊心達成你的夢想
淺灰鸚 =晴晴, 女

發夢時....拍左張相
我係永恆的新手