返回列表 發帖

高清pionus bb仔

佢把聲好得意呀~ 第一次聽到~

[youtube]lL_hPuD8sjo[/youtube]

死死死死死la....................我中毒
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

佢把聲...好可愛
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

好可愛呀~~
把聲好似羊叫定唔知馬叫聲~
好鍾意~

好可愛呀

好似笑緊

我頭像個隻Dusky Pionus到而家都有呢種叫聲, 但佢已經差不多5歲啦!

死死死死死la....................我中毒
Cozzy 發表於 2010-6-7 19:38

cozzy~ 你望下佢對眼幾水汪汪~ 幾楚楚可憐~ 佢呼喚緊你呀~~

cozzy~ 你望下佢對眼幾水汪汪~ 幾楚楚可憐~ 佢呼喚緊你呀~~
Mandy 發表於 2010-6-7 23:45

佢呼喚緊我呀..................可惜佢講日文
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

毒死人的叫聲.....避之則吉阿
粟米 - LB
薄荷 - LB

呢隻係咩品種?

呢隻係咩品種?
楚峰 發表於 2010-6-8 11:22

藍頭鸚鵡, Pionus 類, cozzy 有興趣.

藍頭鸚鵡, Pionus 類, cozzy 有興趣.
爆谷 發表於 2010-6-8 11:36

已經進行左第2個round的research.....
pionus的氣味,我定唔住.......
都係  Poicephalus 最好.......
我係永恆的新手

已經進行左第2個round的research.....
pionus的氣味,我定唔住.......
都係  Poicephalus 最好.......
Cozzy 發表於 2010-6-8 12:22

d 味真係咁勁? 用浴鹽唔知得唔得呢?
上次話買浴鹽俾爆谷,用過兩三次,d 味淡左,幾好.
都幾貴, 75g 要 $65.

d 味真係咁勁? 用浴鹽唔知得唔得呢?
上次話買浴鹽俾爆谷,用過兩三次,d 味淡左,幾好.
都幾貴, 75g 要 $65.
爆谷 發表於 2010-6-10 09:41

其實我係扮中毒.....
我都係情迷Poicephalus....
我係永恆的新手

Cozzy 發表於 2010-6-10 11:21

扮野??

扮野??
爆谷 發表於 2010-6-10 15:39

我仲有小小鍾意左佢.....
但係未可以成為最愛
我係永恆的新手

Cozzy 發表於 2010-6-10 11:21

小雲 發表於 2010-6-10 20:58

唔好la
我都係未完全愛上pionus.....bornze wing 係比較好.....
poicephalus.....會令你愛上佢!!!!!!
外國d雀友好多都係幾隻piocephalus....都係由塞內加爾開始
我係永恆的新手

好可愛呀!!!