返回列表 發帖

KING仔很快就學會開翼了∼

[youtube]8Q3FSNcwy00[/youtube]
他真的聽得明我講咩了∼
名字:KING女
品種:(紅肩金剛卅漢氐迷你金剛)
出生:2010年卅1月

好叻wor!

好叻呀!

[youtube]ggEg7beeaWg[/youtube]
增加第二天∼
教多一日轉第2樣∼

好叻呀!
tsw 發表於 2010-6-11 21:09

我教他開翼∼
我係用左右手指督他左右翼∼
督到佢開翼就讚他再給他花生∼
教他督他多幾次∼
他都明了∼不用督他都明白開翼有花生食= =

好叻wor!
kolikaka 發表於 2010-6-11 19:48

我都覺得他好醒目∼哈∼
你果隻貴族迷金都好正∼

叻叻
明明係King女,點解叫King 仔ge?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

本來我買左他回家之後3星期∼
我一直都而為他是男仔∼
之後有時間先去鸚X店拿入口紙跟出世紙看完才知他是女仔∼
不過全屋人都慣了叫他KING仔∼
改不到了就算我們叫他KING女他會發呆唔應我地∼
不過都好啦∼可能女仔他十分之痴我身∼
佢係對男人有好感∼我媽咪跟他玩∼他一定咬我媽咪∼隔籠都咬我媽咪∼

好叻女呀!

叻叻
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

好叻女呀!
carolee 發表於 2010-6-12 00:10

多謝讚賞∼我代大家講給他知道∼

叻叻
Cozzy 發表於 2010-6-12 00:19

THX∼我開始都沒發覺他很叻∼學野好快∼而家教他∼握左右手∼
上下左右轉圈∼開翼∼之後唔知仲有沒有其他野教他∼
鸚友們有提意嗎?其實好多人講話鸚鵡學野最好時間係6月大﹣1歲大左右會好教一點∼
是真的嗎?因為我在想如果認同這個講法我怕會做成對他緊迫∼

剛剛幫他穿腳鍊以為他會嬲我∼點知道穿完沒嬲我囉∼可能他已經接受我了∼

[youtube]0st8XTvbehg[/youtube]

想教他玩波波之類。。。。
試高清上傳
[youtube]p4jJxDn34nE[/youtube]

King 仔開得好爽...........迷金係好聰明的.

如果你想再教多D嘢, 可以到會員特區, 有好多訓練指引.
ONON