返回列表 發帖
真係唔講得笑.我等左幾年,仲未等到時機成熟一刻...
但係d價升呀升, 等到時都無錢買喇
爆谷 發表於 2010-6-14 15:41

有就買la......
最近全世界都有凱克缺貨
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

有就買la......
最近全世界都有凱克缺貨
Cozzy 發表於 2010-6-14 15:55

真係? 點解呀? 小卡比紅遍全球?
依家真係唔得住呀, 你都見過我兩個小朋友幾細啦. 我目標係兩年後.
隨緣啦. 或者兩年後會有大量供應呢.

唔駛多謝, 小卡比真係表演得好精彩呀!

小卡比好利害!   但最利害果個係訓練佢嘅onon!

勁呀............................

好犀利呀!!

小卡比好叻!
我哋要多多學習!

真係? 點解呀? 小卡比紅遍全球?
依家真係唔得住呀, 你都見過我兩個小朋友幾細啦. 我目標係兩年後.
隨緣啦. 或者兩年後會有大量供應呢.
爆谷 發表於 2010-6-14 17:57

我買v仔時,去左全港九都無依家一間鋪吟多塞內加爾
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

醒目仔.
小卡比 ge 動作好快好敏捷.
好鍾意凱克滾水"綠"腳個樣
爆谷 發表於 14-6-2010 08:45

就係呢個滾水"綠"腳個樣, D人成日以為我無比飽飯佢食
ONON

就係呢個滾水"綠"腳個樣, D人成日以為我無比飽飯佢食
OnOn 發表於 2010-6-14 22:16

每次d人都問訓練係咪要唔比野佢食
我係永恆的新手

v仔玩到3個,未玩到星星..........
Cozzy 發表於 14-6-2010 08:47

V仔好醒目, 努力呀!
其實教佢放唔難, 難在找出正確位置先放.
ONON

小卡比好叻呀!
V仔都好叻,
我想要凱克...我想要凱克...我想要凱克...我想要凱克...
本來話5月頭, 之後變左5月尾, 跟住又要再等到七月...
唔通凱克同我冇緣份
YVONNE 發表於 14-6-2010 08:51

Thanks.... 七月好快到, 到時小卡比又多個friend.
ONON

V仔好醒目, 努力呀!
其實教佢放唔難, 難在找出正確位置先放.
OnOn 發表於 2010-6-14 22:20

佢放到....但唔stable!!!!!
我係永恆的新手

多謝咁多位對小卡比的讚賞

佢會繼續努力學習
ONON

多謝咁多位對小卡比的讚賞

佢會繼續努力學習
OnOn 發表於 2010-6-14 22:27

小卡比係樹樹模範生
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

On On , 如果您想轉行, 海洋公園一定請您 , 但一定要帶同小卡比才可 , 因為您哋係最佳拍當!

推拿啫....
我d脂雖然比你多
不過未去到要推..

又離晒題tim~
Onon, 凱克全市缺貨你責任太大啦~
想吸毒既連毒都買唔到...你要好好保護小卡比!
clymcm 發表於 14-6-2010 12:24

唔關我事,  凱克本身個性好好, 適合大人及小朋友......又可以自己玩餐飽, 唔理佢又得
ONON

唔關我事,  凱克本身個性好好, 適合大人及小朋友......又可以自己玩餐飽, 唔理佢又得
OnOn 發表於 2010-6-14 22:32

真係
我打算兩年後買,希望仔仔都可以同佢玩.
係咪咬人機會低呢?

Onon 好心機

一人一雀由如戴志偉與麥泰來,黃金組合

正常人訓練雀真係經常有翻檯嘅衝動
cheerios 發表於 14-6-2010 12:38

你完全講出我心聲  
我都有過翻檯嘅衝動......
所以......訓練鸚鵡可以提升EQ
ONON

唔駛多謝, 小卡比真係表演得好精彩呀!

小卡比好利害!   但最利害果個係訓練佢嘅onon!
carolee 發表於 14-6-2010 21:17

因為我自己見倒都覺得難, 唔敢買
好在你比咗呢個推動力比我.  
ONON

每次d人都問訓練係咪要唔比野佢食
Cozzy 發表於 14-6-2010 22:17

當然係...........No la...
ONON